Vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku saindējušies ar dzeramo ūdeni Irākā

© pixabayDzeramais ūdens
Dzeramais ūdens  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Province valsts dienvidu daļā saskārusies ar ūdens trūkumu un elektroenerģijas padeves traucējumiem jau augustā.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Basras province Irākas dienvidu daļā jau 111 tūkstoši cilvēku saindējušies ar dzeramo ūdeni, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Iepriekš ANO Augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Basras pilsētā informēja par 27 tūkstošiem cietušo, pēc tam viņu skaits pieaudzis līdz 95 tūkstošiem. Starp cietušajiem ir arī Eiropas Savienības vēstnieks valstī Ramons Blekuā.

"Saindēšanās gadījumu skaits piesārņota ūdens lietošanas rezultātā pieaudzis līdz 111 tūkstošiem cilvēku," – informēja ANO ofisa vadītājs un atzīmēja, ka līdz ar mācību gada sākumu starp cietušajiem parādījušies arī skolēni.

Карета скорой помощи в Эстонии - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 20 cilvēki saindējušies Tallinas restorānā

Viņš paziņoja, ka komisariāts pieprasa centrālās valdības un vietējo varasiestāžu nopietnu un skaidru rīcību šajā jautājumā.

Iepriekš vēstīts, ka šajā reģionā jau jūlijā sākās protesta akcijas, kas saistītas ar komunālo pakalpojumu kvalitātes samazināšanos. Vēlāk protesti sākās arī citās provinces valsts dienvidos, kas noveda pie nekārtībām un sadursmēm.

Atbildot uz iedzīvotāju prasībām atrisināt problēmas, kas saistītas ar ūdens un elektroenerģijas padevi, valdība izveidoja speciālu komisiju. Basras iedzīvotājiem tika solīts piešķirt aptuveni 17 miljonus dolāru darbiem, kas saistīti ar dzeramā ūdens padeves sistēmas un elektrotīklu atjaunošanu.

Ziņu lente
0