Politika

Krievijas ĀM: Eiropas Savienība meklē ieganstu jaunām sankcijām pret Krieviju

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšējo konfliktu atrisināšanai Brisele ir gatava izmantot ķīmisko ieroču tēmu Sīrijā, uzskata Krievijas ĀM Ieroču neizplatīšanas un kontroles jautājumu departaments.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Eiropas Savienības vadība meklē ieganstu jaunu sankciju ieviešanai, informēja Krievijas ĀM Ieroču neizplatīšanas un kontroles jautājumu departamenta direktors Vladimirs Jermakovs, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Viņš norādīja, ka pret Krieviju vērsto lēmumu jautājumā Brisele ņem vērā savas iekšējās "rotaļas" un šim nolūkam gatava izmantot Sīrijas un ķīmisko indīgo vielu tēmu.

"Tās ir viņu iekšējās spēles, tāpēc runāt par kaut kādu sankciju ietekmi… Gribas ieviest sankcijas, tāpēc viņi meklē dažādus ieganstus," — diplomāta teikto citēja RIA Novosti.

Brislele plāno saskaņot jauno mehānismu, kas ļaus ātrāk ieviest sankcijas pret fiziskām personām par aizliegtu ķīmisko vielu lietošanu. Iniciatīva nākusi no Parīzes un saistīta it kā ar "ķīmisko ieroču pielietošanu no Krievijas un Sīrijas puses", vēsta rietumu mediji.

Jauno sankciju mākslotība

Jermakovs atgādināja, ka Sīrijai nav ķīmisko ieroču arsenālu, ko apstiprināja starptautiskās organizācijas, tostarp Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW). Viņš piebilda: pat pieņemot, ka krājumi ir palikuši, valdība nebūtu tos izmantojusi, jo tas ir neizdevīgi gan no militārā, gan politiskā viedokļa.

PGA zenītraķešu komplekss S-300 - Sputnik Latvija
Šoigu: Krievija nodos Sīrijai S-300 kompleksu tuvāko divu nedēļu laikā

"Tātad divi galvenie faktori: valdības spēku bruņojumā nav ķīmiskā arsenāla, un viņiem nav nekādas vajadzības tos izmantot, pat, ja būtu tāda iespēja. Taču psihoze ap to visu veidojas tāpēc, ka ar Gaisa Kosmisko spēku atbalstu mēs joprojām palīdzam Sīrijas valdības karaspēkiem atjaunot kontroli pār visu teritoriju," — apliecināja diplomāts.

Iepriekš vēstīts, ka ASV un to partneri Eiropā vairākkārt apsūdzējušas Sīrijas valdību par aizliegtu ķīmisko vielu lietošanu pret civiliedzīvotājiem, neskatoties uz to, ka OPCW atskaitījās par to, ka Sīrija likvidējusi visus šāda veida ieroču krājumus. Krievijas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija iesniedza pierādījumus tam, ka Rietumu demonstrētie video ieraksti par ķīmiskajiem uzbrukumiem ir inscenēti — tos sagatavojušas dažādas opozicionāras Sīrijas organizācijas, tostarp arī "Baltās ķiveres".     

Ziņu lente
0