Populārais tūrisma serviss Airbnb apņemas strādāt godīgi

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasПрезентация квартир
Презентация квартир - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naktsmītņu meklēšanas platforma Airbnb informējusi Eiropas Komisiju par gatavību līdz gada beigām ieviest visus nepieciešamos grozījumus sava servisa darbā.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Pēc dažu mēnešu pārrunām ar Eiropas Komisiju populārā tiešsaistes platforma privāto dzīvojamo telpu īslaicīgai izīrēšanai un meklēšanai Airbnb apņēmusies līdz esošā gada beigām izmainīt cenas atspoguļošanas kārtību savā lapā un sakārtot iekšējos noteikumus atbilstoši ES likumdošanai, vēsta Sputnik Igaunija.

Tagad serviss norādīs pilnu dzīvošanas maksu ar visiem papildus maksājumiem, tostarp, dzīvokļa uzkopšanu, pilsētas nodokļus un citus pakalpojumus. Vai arī brīdinās īrnieku par to, ka beigu summa varētu atšķirties no sākotnēji norādītās.

Логотип Airbnb. - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija draud Airbnb ar sankcijām

Eirokomisāre tieslietu jautājumos Vera Jurova norādīja, ka tiešsaistes platformas ieviesušas būtiskas izmaiņas tajā, kā mēs šodien ceļojam, meklējam naktsmītni un pavadām savu atvaļinājumu. Taču tām ir jāievēro noteikumi un jāuzņemas atbildība, ja kaut kas noiet greizi.

"Es sveicu Airbnb servisa gatavību ieviest nepieciešamās izmaiņas, lai nodrošinātu pilnīgu caurredzamību un skaidrību tajā, par ko maksā patērētājs," — pateica viņa.

Tāpat mājaslapā parādīsies informācija par izīrētāju (vai tā ir privātpersona vai juridiska persona). Servisam ir jāizveido vienoti kompensācijas izmaksas noteikumi, ziņas par strīdu kārtošanas kārtību un jāatsakās no vienpusējas līgumu izmainīšanas prakses ar saviem klientiem. Pretējā gadījumā patērētājam būs tiesības iesniegt sūdzību un saņemt kompensāciju.

Ziņu lente
0