Veronas varasiestādes atņēmušas goda pilsoņa titulu Ukrainas prezidentam

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas pilsēta Verona piešķīra goda pilsoņa titulu Ukrainas prezidentam Petro Porošenko par 2015. gadā nozagtu un Ukrainā atrastu mākslas darbu atgriešanu Kastelveko muzejam.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko zaudējis Itālijas pilsētas Veronas goda pilsoņa titulu, vēsta Sputnik Italia, atsaucoties uz pilsētas padomes locekļa Vito Komenčini paziņojumu.

Aģentūras sarunbiedrs atklāja, ka lēmumu pieņēmusi pašvaldība un tas stājas spēkā nekavējoties.

Krievijas un Veneto apgabala draudzības asociācija apliecināja, ka goda pilsoņa titula atņemšanu Ukrainas valsts vadītājam atbalstījuši 30 Veneto pilsētas padomes locekļi, pret to iebilduši trīs politiķi.

Lēmums par apbalvojumu

Castelvecchio muzejs Veronas pilsētā - Sputnik Latvija
Itāļu deputāti: iespējams, Ukraina atdevusi nozagtās gleznas pret izpirkumu

Goda pilsoņa tituls Ukrainas prezidentam Petro Porošenko tika piešķirts 2016. gadā par to, ka Itālija atguva 17 mākslas darbus, kas 2015. gadā tika nozagti no pilsētas muzeja Kastelveko un vēlāk atrasti Ukrainā. Nolaupīto šedevru kopējā vērtība sastādīja aptuveni 20 miljonus eiro.

Pilsētas mērs Flavio Tozi ierosināja apbalvot Porošenko un pauda atbalstu sadarbības paplašinašanai ar Ukrainu. Taču pret goda pilsoņa titula piešķiršanu Petro Porošenko iebilda daudzi reģiona iedzīvotāji un sabiedriskās organizācijas. Tās kritizēja Tozi par nepārdomāto lēmumu — iedzīvotāji bija neapmierināti ar Kijevas politiku Donbasā.

Veneto politika

2016. gada maijā Veneto padome pieņēma rezolūciju, kurā aicināja Itālijas valdību nosodīt Eiropas Savienības politiku Krimas jautājumā un censties panākt pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu. Veneto bija pirmais reģions Itālijā, kura valdība atbalstīja nepieciešamību atzīt Krimas pašnoteikšanās tiesības un atcelt sankcijas pret Krieviju, kas nodarījušas būtisku kaitējumu Itālijas ekonomikai.

Veneto piemēram vēlāk sekoja Ligūrijas un Lombardijas valdība.

Ziņu lente
0