Britu mediji: "Skripaļu lietā" parādījušies jauni aizdomās turamie

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasSolsberijā
Solsberijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas masu mediji paziņojuši vēl par divām personām, kurām it kā "Skripaļu lietā" ir aizdomās turamo statuss.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Lielbritānijas specdienesti meklē divus cilvēkus, kuri it kā palīdzēja Krievijas pilsoņiem Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam, kurus oficiālā Londona nosauca par galvenajiem aizdomās turamajiem Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas lietā Solsberijā. Par to, kā vēsta RIA Novosti, raksta britu izdevums Sunday Mirror.

Ar atsauci uz saviem informācijas avotiem avīze apgalvo, ka Petrovs un Boširovs "varēja tikties ar kuratoru, kurš strādājis vēstniecībā, savukārt ceturtais, ārsts, varēja īstenot visas operācijas uzraudzību, lai pārliecinātos, ka viņi paši nesaindējas".

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana - Sputnik Latvija
Izjūtiet starpību: Simonjana pastāstīja par BBC nekorekto virsrakstu

Tāpat tiek ziņots, ka "Skripaļu saindētāji" varēja tikties ar "citiem aizdomās turamajiem" uzreiz pēc tam, kad reģistrējās Londonas viesnīcā City Stay Hotel.

Kā jau iepriekš ziņots, bijušais britu specdienestu aģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika atrasti bezsamaņā uz sola kādā Solsberijas pilsētas parkā 2018. gada 4. martā. Lielbritānijas varasiestādes paziņoja, ka ar Skripaļu saindēšanu ir saistīta Krievija. Tāpat Londona joprojām apgalvo, ka cietušie kļuvuši par indīgās vielas "Novičoks" ietekmes upuriem, kura it kā ražota Krievijā.

Septembra sākumā britu specdienesti publicēja divu aizdomās turamo fotogrāfijas Skripaļu saindēšanā, apgalvojot, ka tie ir divi "GIP oficieri" — "Aleksandrs Petrovs" un "Ruslans Boširovs".

Atbildes kārtā uz britu "pierādījumiem" Maskava atkārtoti aicināja Londonu pāriet no apsūdzībām un manipulācijām pie normālas sadarbības. Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs nosauca visas apsūdzības par muļķībām.

Savukārt Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs arī uzskata par nepamatotā visas pret viņiem izvirzītās apsūdzības. Par to viņi paziņoja ekskluzīvā intervijā RT un Sputnik galvenajai redaktorei Margaritai Simonjanai. Sarunā ar viņu vīrieši nosauca sevi par "starpniecības uzņēmējiem", savukārt braucienam uz Solsberiju, pēc viņu sacītā, bija tikai un vienīgi tūrisma nolūki.    

Ziņu lente
0