Itālijas un Luksemburgas ministri sastrīdējās migrantu dēļ

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных и европейских дел Люксембурга Жан Ассельборн
Министр иностранных и европейских дел Люксембурга Жан Ассельборн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien Vīnē notika pārrunas ar ES dalībvalstu iekšlietu ministru piedalīšanos, kur tika apspriesti migrācijas jautājumi.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aseļborns sāka lamāties, klausoties Itālijas IeM vadītāja Mateo Salvini uzstāšanos konferencē Austrijā, kas bija veltīta migrācijas jautājumiem, vēsta RIA Novosti.

Piektdien Vīnē notika pārrunas ar ES dalībvalstu iekšlietu ministru piedalīšanos, kur tika apspriesti migrācijas jautājumi.

Vienā no presei slēgtajām sanāksmēm notika incidents ar itāļu ministra un Aselborna piedalīšanos, kurš arī nodarbojas ar migrācijas un patvēruma piešķiršanas jautājumiem.

Vārdu apmaiņas videoieraksts nonāca Internetā, to, tostarp, publicēja savā Twitter mikroblogā pats Salvini.

Pēc Luksemburgas izdevuma Paperjam paziņojuma, Salvini, uzstājoties savu Eiropas kolēģu priekšā, paziņoja, ka viņa valstij migranti nav vajadzīgi.

"Varbūt tāda nepieciešamība pastāv Luksemburgai," — pateica itāļu ministrs. Klausoties itāļu kolēģa uzstāšanos, Luksemburgas ĀM vadītājs nesavaldīja sevi, norāva austiņas un centās pārtraukt Salvini.

"Luksemburgā bija desmitiem tūkstošiem itāļu, kuri ieradās kā migranti, lai jums Itālijā būtu līdzekļi bērniem. Velns parāvis!" — iekarsa Aselborns franču valodā, izmantojot turklāt lamu vārdu.

Pārrunu beigās Luksemburgas ĀM vadītāja izplatītajā paziņojumā teikts, tostarp, ka "Eiropai nepieciešama legāla migrācija savu iedzīvotāju novecošanas dēļ".

Pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara. Tās pamatā ir bruņoti konflikti un ekonomiskās problēmas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs.

Ziņu lente
0