Lielākais piena ražotājs atdos visu savu gada peļņu fermeriem

© pixabayНаводнение и коровы
Наводнение и коровы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sausums Eiropā šogad bija ekstraordinārs, un mēs piedāvājam šajā situācijā ekstraordināru risinājumu," - paziņoja Arla Foods direktoru padomes priekšsēdētājs.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Kompānija Arla Foods grasās atdot savu peļņu par 2018. gadu sausuma rezultātā cietušajiem Eiropas fermeriem, raksta The Guardian.

Arla Foods ir kooperatīvs, kurā ietilpst vairāk nekā 11 tūkstoši fermeri Lielbritānijā, Dānijā, Zviedrijā, Vācijā un Beniluksa valstīs. Kompānijai pieder tādi zīmoli kā Lurpak un Anchor. Saskaņā ar provizoriskajiem aprēķiniem, tās peļņa šogad sastādīs vairāk nekā 300 miljonus eiro.

"Kā fermeriem piederošā piena ražošanas kompānija mēs rūpējamies par mūsu fermeru labklājību. Sausums Eiropā šogad bija ekstraordinārs, un mēs piedāvājam šajā situācijā ekstraordināru risinājumu," — paziņoja kompānijas direktoru padomes priekšsēdētājs Jans Tofts Nīrgors.

Parasti 1881. gadā Zviedrijā dibinātā Arla Foods izmaksā fermeriem tikai daļu peļņas.

Šis piedāvājums tika izskatīts oktobrī gaidāmajā direktoru padomes sēdē, un, ja tas tiks pieņemts, tad nauda tiks izmaksāta 2019. gada martā.

Лавандовое поле в окрестностях села Тургеневка Бахчисарайского района Крыма. - Sputnik Latvija
Euractiv: fermeri iesūdzējuši tiesā Eiropas Savienību globālās sasilšanas dēļ

Neierastais karstums un nokrišņu trūkums Ziemeļeiropā un Centrāleiropā izraisīja stiprāko sausumu pēdējo divdesmit gadu laikā un apgrūtināja dzīvi fermeriem. Īrija izrādījās visvairāk cietušo valstu skaitā. Arī Lielbritānija, Dānija, Beļģija, Luksemburga, Nīderlande, Vācijas ziemeļi un Zviedrija dienvidi pārdzīvoja sausumu ne bez zaudējumiem – ganāmpulku produktivitāte šajās valstīs atrodas rekordzemā līmenī.

ES piedāvāja palīdzēt zemniekiem, izmaksājot viņiem Vienotās lauksaimniecības politikas (CAP) subsīdijas nevis decembrī, kā parasti, bet gan oktobra vidū, un ļaujot viņiem šogad pārkāpt augu kultūru diversifikācijas un papuves noteikumus, lai zemnieki varētu sagatavot vairāk lopbarības.

Ziņu lente
0