Britu uzņēmējs atvēlējis miljonu mārciņu jaunam referendumam Brexit jautājumā

© AP Photo/Kirsty WigglesworthФлаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото
Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu miljonārs Džuliāns Dankertons ziedojis vienu miljonu sterliņu mārciņu sabiedriskajai kampaņai People's Vote, kas pieprasa jaunu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Britu miljonārs Džuliāns Dankertons uzskata, ka sabiedriskā kampaņa People's Vote sniedz reālu iespēju "mainīt situāciju un pavērst visu atpakaļ", raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz The Guardian.

"Es labi jūtu, kad situācija var mainīties, un pašlaik pienācis tāds brīdis," – paziņoja biznesmenis un piebilda, ka politiķiem nav skaidra priekšstata par Brexit, viņi tikai vieš haosu.

Multimiljonārs, apģērba zīmola Superdry līdzīpašnieks piebilda: ja Brexit būtu noticis pirms 20 gadiem, viņa bizness nebūtu guvis panākumus, ņemot vērā importa nodevu radītās grūtības. Sabiedriskā kampaņa People's Vote ierosina referendumu, kas ļaus britiem atbalstīt vai noraidīt ES un Lielbritānijas darījumu par Brexit.

Iepriekš mediji ziņoja, ka ES izvērtē kompromisu Brexit jautājumā, kas ļautu Lielbritānijai saglabāt piekļuvi vienotajam preču tirgum. Iepriekš vēstīts, ka referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 2016. gada 23. jūnijā. Par izstāšanos no ES balsoja 51,9% britu, pret to — 48,1% referenduma dalībnieku. 2017. gadā Londona un Brisele sāka apspriest noteikumus, ar kādiem Lielbritānija pametīs savienību.

Lielbritānijas un ES kaeogi - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Armijas veikals". Vai Lielbritānija izmantos armiju pret Brexit?

Vienlaikus briti izjūt aizvien lielāku vilšanos par drīzo "neatkarības atjaunošanu", jo kļūst redzami neizbēgamie valsts finansiālie un ekonomiskie zaudējumi. Baņķieri runā par finanšu plūsmu sadales trūkumu, rūpnieki – par ražošanas samazināšanos, arodbiedrības – par darba vietu zudumu.

Apvienotās Karalistes valstspiederīgie, kuri apmetušies ES kontinentālajās valstīs pat pieprasa anulēt referenduma rezultātus. Aptaujas liecina, ka vairāk nekā puse britu uzskata par nepieciešamu jaunu referendumu, kurā tiks izlemts ar ES sākto pārrunu liktenis.

Ziņu lente
0