Kurts Volkers pārmet Krievijai centienus vilkt garumā konfliktu Donbasā

© CC BY-ND 2.0 / U.S. Embassy Kyiv UkraineСпецпредставитель США по Украине Курт Волкер, архивное фото
Спецпредставитель США по Украине Курт Волкер, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta speciālais pārstāvis Ukrainas jautājumos Kurts Volkers uzskata, ka Maskava veicina Donbasa konflikta ievilkšanos garumā.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. ASV Valsts departamenta speciālais pārstāvis Ukrainas jautājumos Kurts Volkers savā lapā Twitter apgalvoja, ka Maskava veicina konflikta ieilgumu Donbasā, bloķējot monitoringa misijas uz Krievijas un Ukrainas robežas, vēsta RIA Novosti.

Viņaprāt, Krievija ignorē visus starptautiskās sabiedrības centienus panākt mieru Ukrainas austrumos un neļauj EDSO pārstāvjiem kontrolēt Krievijas un Ukrainas robežu.

Šādu komentāru Volkers veltīja videoierakstam, ko 10. augustā publicēja EDSO. Tajā redzams, ka it kā Krievijas militārais transports šķērsojot Ukrainas robežu.

Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests citastarp arī kontaktu grupas sēdēs Minskā, kura kopš 2014. gada septembra pieņēmusi jau trīs dokumentus, kuri reglamentē pasākumus konflikta deeskalācijai. Taču arī pēc pamiera vienošanās konflikta pušu starpā turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0