Francijā latviešus notiesāja par geju piekaušanu

CC0 / pxhere / Мужская рука
Мужская рука - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abi latvieši noliedza, ka par kautiņa iemeslu kalpojusi homofobija, taču tiesa viņiem nenoticēja.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Diviem latviešiem piespriests cietumsods par uzbrukumu gejiem Francijas pilsētā Puatjē, vēsta La Nouvelle République.

Latvijā dzimušie Edgars (34 gadi) un Ringolds (30 gadi) naktī no 28. uz 29. jūliju izdzēra litru degvīna Puatjē pilsētas parkā Klēnas upes krastā, pēc kā uzsāka attiecību skaidrošanu ar diviem vīriešiem.

Болельщики сборной России на матче-открытии ЧМ по футболу 2018 в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rasisms, huligānisms, homofobija… Cik taisnīgi ir ļaunākie stereotipi par Krieviju?

"Tu esi tikai p***ņš. Ko tu te dari, ko tu te meklē? Šeit p***ņu nav," — citē uzbrucēju izteicienus avīze.

Pēc tam latvieši metušies virsū vienam no vīriešiem, sāka sist viņu ar dūrēm un kājām, un pēc tam mēģināja aizvilkt viņu pie upes, lai iemestu ūdenī. Dabūjis arī otrais vīrietis, taču viņš pratis izrauties un izsaukt policiju. Beigās, lai aizturētu nemierīgos latviešus, bija nepieciešami trīs policisti, no kuriem viens arī guva ievainojumus.

"Pēc viendzimuma laulību legalizēšanas mēs uzskatījām, ka šādas lietas Francijā notikt nevar," — pateica viens no piekautajiem vīriešiem tiesas zālē.

Abi latvieši noliedza, ka par kautiņa iemeslu kalpojusi homofobija, taču prokurors Patriks Merē paziņoja, ka apsūdzētie melo.

Tiesa piesprieda Edgaram 6 mēnešus cietumsodu, viņa draugam Ringoldam – 18 mēnešus, sešus no tiem nosacīti. Pēc tam, kad abi izcietīs sodu, viņiem būs aizliegts strādāt Francijā. Tāpat viņiem likts pamests valsti un samaksāt upuriem 1500 eiro kompensāciju.

Ziņu lente
0