Tramps uzskata, ka ASV jaunās importa nodevas palīdzēs samazināt valsts parādu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas līderis uzskata, ka visas valstis vēlas izvest no ASV tās "bagātības", tādēļ tas visas jāapliek ar nodokļiem, savukārt ar iegūtās summas palīdzību jāsedz valsts parāds.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka pateicoties jaunajām importa preču ievešanas nodevām Vašingtona varēs apmaksāt ievērojamu valsts parāda daļu. Par to viņš uzrakstīja savā Twitter, vēsta Sputnik Lietuva.

Amerikas līderi uztrauc parādi, ko uzkrājusi iepriekšējā prezidenta administrācija.

"Pateicoties tarifam mēs spēsim sākt atmaksāt lielas summas no 21 triljona dolāru parāda, lielu daļu kura uzkrājusi Obamas administrācija," — uzrakstīja Tramps.

Pēc Amerikas prezidenta domām, katra valsts vēlas izvest bagātības no ASV, tādēļ jāapliek tās visas ar nodokļiem. Ja valstis nepiekritīs maksāt nodokli, Tramps piedāvā sniegt iespēju citām valstīm būvēt vai ražot preci ASV. Pēc Amerikas līdera domām, tas sniegs vairāk darba vietu un investīciju.

Tāpat ASV prezidents piebilda, ka vienlaikus jāsamazina nodokļi amerikāņiem.

ASV karogs - Sputnik Latvija
Trampa padomnieks nosaucis tērauda un alumīnija nodevu atcelšanas nosacījumus ES

Iepriekš ASV ieviesa nodevas importa tēraudam un alumīnijam 25% un 10% apmērā. Attiecībā uz Eiropas Savienības valstīm un dažām citām valstīm tās stājās spēkā jūnijā.

Gandrīz visas valstis ieviesa atbildes pasākumus. Tas saasināja pasaules tirdzniecības karu sākšanās risku.

Maija beigās Krievija informēja PTO par iespējamu nodevu ieviešanu pret ASV attiecīgi nodarītā zaudējuma summai. Savukārt amerikāņu preču piegāžu apjoms Krievijai gadā sastāda 3,16 miljardus dolāru.

Ziņu lente
0