Diskusijām par politiku Rietumu mediji izdomājuši "graujošu" argumentu

© Foto : pixabayСтопка газет
Стопка газет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Universālais risinājums: pietiek vien pieminēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Jebkādās diskusijās par iekšpolitiku vai ārpolitiku var uzvarēt, ja izmantotu argumentu, ko piedāvāja saviem patērētājiem Rietumu mediji, vēsta Sputnik Igaunija.

Risinājums ir diezgan parasts: pieminiet Krievijas prezidenta Vladimira Putina personu. Telekanāls RT izveidojis attiecīgu virsrakstu un citātu sarakstu, kas tika izmantoti dažādos gadījumos oponentu pārliecināšanai dažādās jomās.

Piemēram, ja ietiepīgie partneri jāpārliecina, ka pārrunu pārtraukšanai par Lielbritānijas izstāšanas no ES varētu būt sliktas sekas, var izmantot NDTV virsrakstu: "Lielbritānijas ārlietu ministrs: Brexit pārrunu izgāšanās darīs laimīgu tikai Putinu". Jāapvieno sastrīdējušos sabiedrotos – izmantojiet Vox virsrakstu: "Kurš visvairāk ieguvis no neapmierinošajiem NATO samita iznākumiem? Putins".

Jāsabojā svētki? Lūdzu: "Kas visticamāk gūs labumu no pasaules čempionāta? Putins". Tas jau ir Interneta izdevuma The Convesation virsraksts. Modē ir arī The Guardian: "Strīds starp ASV un ES sakarā ar sankcijām pret Krieviju varētu būt izdevīgs tikai Putinam".

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana uzslavējusi Latvijas NEPLP par auditorijas piesaistīšanu Sputnik

Izņemot Vladimira Putina vārda izmantošanu oponentu var nogāzt arī ar viņa apsūdzēšanu tā saucamās melīgās informācijas izplatīšanā no "Krievijas propagandas" kanāliem. 2017. gada novembrī Eiroparlaments pieņēma rezolūciju, kurā teikts par pretošanās nepieciešamību Krievijas medijiem, turklāt par galvenajiem draudiem dokumentā nosaukti Sputnik un RT. Krievijas prezidents Vladimirs Putins šajā sakarā pateica, ka šāda dokumenta pieņemšana liecina par demokrātijas uzskatu degradāciju Eiropas sabiedrībā.

Ziņu lente
0