Karstuma dēļ Francijā apturēts vecākās AES reaktors

© AFP 2023 / OLIVIER MORINАЭС Фессенхайм во Франции, архивное фото
АЭС Фессенхайм во Франции, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstī izsludināts oranžais bīstamības līmenis, dažu Eiropas valstu varasiestādes, tostarp, Spānijā un Portugālē, izsludinājušas sarkano līmeni.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Francijas Valsts elektrības ražošanas kompānija Électricité de France (EDF) stiprā karstuma dēļ paziņojusi par īslaicīgu reaktora apturēšanu Fesenheimā, valsts ziemeļaustrumos. Tas ir viens no diviem Francijas vecākās atomelektrostacijas reaktoriem.

Ventilators - Sputnik Latvija
Karstums Latvijā: veikalos izpirkti visi ventilatori

Kā vēsta RIA Novosti, augsto temperatūru dēļ, vairāk nekā pusē departamentu izsludināts oranžais bīstamības līmenis.

Saskaņā ar Francijas Meteoroloģiskā dienesta datiem, Augšreinas departamentā, kur atrodas AES, sestdien termometra stabiņš pakāpās līdz + 34 grādiem.

Reaktora apturēšana notika sestdien ap plkst. 4:00 pēc vietējā laika (ap plkst. 5:00 pēc Latvijas laika). Tiek atzīmēts, ka tas tika darīts, tostarp, arī lai tiktu ievērotas siltuma izmešu atļaujas Lielajā Elzasas kanālā.

Pēdējo nedēļu laikā Eiropas iedzīvotājiem nācies glābties no karstuma. Daudzās valstīs sākās ugunsgrēki, sausums nopostījis ražu, upes izžuvušas, savukārt cilvēki arvien biežāk vēršas pēc medicīniskās palīdzības.

Ziņu lente
0