Donbasā bojāgājušais Latvijas iedzīvotājs bijis liepājnieks

© Sputnik / Ирина Геращенко / Pāriet pie mediju bankasСитуация после обстрелов в Донецке
Ситуация после обстрелов в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrieša bijušais skolotājs pastāstīja, kāpēc viņš no Latvijas devies karot uz Donbasu.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. 26. jūlijā Novoluganskā operācijas zonā bojā gājušais vīrietis ir liepājnieks, vēsta rus.liepajniekiem.lv.

Izdevums stāsta, ka vīrieti, kurš cīnījies Ukrainas Bruņoto spēku pusē, sauc Arturs Bezsmertnijs. Šonedēļ Dņepropetrovskas apgabala Pravdovkas ciemā notika atvadīšanās ceremonija.

Situacija Luganskā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Donbasā gājis bojā Ukrainas BS pusē karojušais latvietis

Arturs mācījies Liepājas 8. vidusskolā, viņu atceras skolotājs Jānis Rudzītis. Pedagogs pastāstīja, ka Arturs audzis daudzbērnu ģimenē. Nav bijis viegli – saimē bija pieci bērni. Skolotājs Arturu paturējis prātā kā atklātu, smaidīgu un labsirdīgu puisi, taču cīnītāju. Viņš pastāstīja, ka Artura tēvs bijis ukrainis, tāpēc vīrietis devies cīnīties uz Donbasu.

Latvijas normatīvie akti paredz, ka par dalību ārvalstu militārajos konfliktos, kas vērsti pret valstu teritoriālo vienotību vai politisko neatkarību paredzēta kriminālatbildība. Saskaņā ar Krimināllikuma 77.1. pantu jau ierosināti vairāki kriminālprocesi pret konflikta dalībniekiem Donbasā. Taču tie attiecas tikai uz cilvēkiem, kuri cīnās pašpasludināto republiku pusē.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī.

ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests, tostarp arī kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kopš 2014. gada septembra pieņemti jau trīs dokumenti, kas reglamentē soļus konflikta deeskalācijai. Taču arī pēc vienošanās par pamieru konflikta pusēs turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0