Odesas ostā ieradusies NATO kuģu eskadra

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar vizīti Odesā ieradusies Ziemeļatlantijas alianses kuģu vienība. Eskadras sastāvā ir seši kuģi.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Otrdien Odesas ostā ieradusies NATO lbloka kuģu grupa. Informāciju par vizīti sociālajā tīklā Facebook publicēja Ukrainas Jūras kara spēku preses centrs. Eskadru veido pieci karakuģi un viens atbalsta kuģis: fregate "DE RUYTER" (Nīderlande), fregate "REGELE FERDINAND" (Rumānija), fregate "FATIH" un mīnu traleris "ANAMUR" (Turcija), mīnu traleris "LUPU DINESCU" (Rumānija), Vācijas JKS palīgkuģis "RHEIN", informēja Sputnik Igaunija.

Odesas iedzīvotāji un viesi varēs apmeklēt alianses kuģus 24. un 25. jūlijā. Pēc vizītes NATO eksadra piedalīsies kopīgajās mācībās PASSEX.

Iepriekš vēstīts, ka šī gada janvāra beigās Ukrainā stājās spēkā likums, kas pieļauj citu valstu bruņoto spēku vienību uzturēšanos Ukrainas teritorijā 2018. gadā dalībai starptautiskajās mācībās. Piemēram, runa ir par Ukrainas un ASV mācībām "Sea Breeze 2018" un "Rapid Trident 2018".

ASV JKS 6. flotes flagmanis Mount Whitney - Sputnik Latvija
Melnajā jūrā ienācis ASV Jūras kara spēku kuģis

Pēdējos gados Melnās jūras reģions ir piesaistījis īpašu NATO un rietumvalstu uzmanību. Kopš šī gada sākuma Melno jūru jau "apmeklējis" ASV JKS eskadras mīnu kuģis Carney, kas aprīkots ar PRA sistēmu Aegis un desmitiem spārnoto raķešu Tomahawk, kā arī amerikāņu eskadras mīnu kuģis Porter ar spārnotajām raķetēm un štāba kuģis Mount Whitney.

Pentagons informē, ka Vašingtona pastiprina klātbūtni Melnajā jūrā ar mērķi "stāties pretī Krievijas spēku paplašināšanai šajā rajonā".

Jāpiebilst, ka Maskava informē: KF nevēlas spriedzes pastiprināšanos ar NATO. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja: Krievija cer, ka alianse savos lēmumos ņems vērā veselo saprātu, taču ir gatava spert nepieciešamos soļus, lai atvairītu draudus nacionālajai drošībai, ko nes NATO militārā potenciāla palielināšanās.    

Ziņu lente
0