Apvienotās Karalistes prinči Čārlzs un Viljams atteikušies tikties ar Donaldu Trampu

© AFP 2023 / ANDRE FORGETLielbritānijas karaliene Elizabete II
Lielbritānijas karaliene Elizabete II - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi tikās ar ārvalstu viesiem bez savas ģimenes locekļiem.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Apvienotās Karalistes prinči Čārlzs un Viljams atteikušies no klātbūtnes karalienes Elizabetes II un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās laikā, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

"Viņi vienkārši atteikušies piedalīties. Tas ir ļoti neparasti — karaliene tur bija viena. Parasti viņu kāds pavada," — pastāstīja avīze Times.

Bekingemas pils informēja, ka ASV prezidenta vizīte nebija oficiāla, tāpēc plānā bija iekļauta tikai tikšanās ar karalieni. Tomēr, mediji vēsta, apspriežoties par to, kam vajadzētu pavadīt Elizabeti II tikšanās laikā ar amerikāņu prezidentu un viņa dzīvesbiedri, Viljams un Čārlzs kategoriski atteikušies tajā piedalīties.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Terēzas Mejas runa parlamentā pēc Džonsona demisijas uztverta ar smiekliem

Karalienes dzīvesbiedrs, 97 gadus vecais princis Filips arī nav vēlējies pavadīt sievu. Lai arī viņš jau zināmu laiku nepilda galma pienākumus cienījamā vecuma dēļ, viņs tomēr dažkārt pavada karalieni dažados pasākumos.

Avīze vēsta, ka Elizabetes II un Donalda Trampa tikšanās laikā princis Viljams spēlējis polo labdarības pasākumā, bet princis Čārlzs piedalījies pasākumā ar policiju Glosteršīras grāfistē.

ASV prezidents ar dzīvesbiedri tikās ar karalieni piektdien, 13. jūlijā. Donalds Tramps ir 12. ASV prezidents, ar kuru Elizabete II iepazinusies personīgi.

Tāpat piektdien ASV prezidents piedalījās pārrunās un kopīgā preses konferencē ar Lielbritānijas Ministru kabineta galvu Terēzu Meju.

Trampa un viņa dzīvesbiedres vizīti Lielbritānijā pavadīja protesti.     

Ziņu lente
0