Politika

Putins piedāvāja Trampam apspriest divpusējo attiecību "sāpīgos punktus"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasHelsinkos norit Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Savienoto Valstu vadītāja Donalda Trampa tikšanās
Helsinkos norit Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Savienoto Valstu vadītāja Donalda Trampa tikšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Helsinkos norit Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Savienoto Valstu vadītāja Donalda Trampa tikšanās.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Savienoto Valstu vadītājs Donalds Tramps turpina pārrunas aiz slēgtām durvīm prezidenta pilī Helsinkos. Pirms tām aizritēja atklātā tikšanās ierobežotā sastāvā, vēsta RIA Novosti.

Tās laikā Krievijas prezidents norādīja, ka pienācis laiks apspriesties vispusīgi.

"Mums turpinās pastāvīgi sakari. Esam gan pa telefonu runājuši, gan vairākas reizes tikušies dažādu starptautisku pasākumu ietvaros. Un, protams, pienācis laiks vispusīgi pārrunāt mūsu divpusējās attiecības un dažādus "sāpīgus punktus" pasaulē. To ir pietiekami daudz, lai tiem pievērstu uzmanību," — paziņoja Putins.

Pie tam Tramps atzīmēja, ka visa pasaule ir ieinteresēta par labām attiecībām Maskavas un Vašingtonas starpā.

"Mūsu valstīm ir milzīga iespēja nokārtot mūsu savstarpējās attiecības. Vairāku gadu garumā," — viņš teica.

ASV prezidents pavēstīja, ka gribētu pārrunāt tirdzniecības jautājumus, militāros aspektus, tostarp arī abu valstu kodolpotenciālu, un Ķīnu. Tāpat Tramps apsveica Putinu ar "lieliska pasaules čempionāta futbolā" norisi.

​Kremļa žurnālisti informēja, ka Putins un Tramps pārrunu telpā iegājuši kopā, ar vienu acu skatienu vienojušies, kurš sāks tikšanos pirmais. Pēc protokola daļas amerikāņu līderis pirmais pastiepis roku rokasspiedienam.

Pārrunu atklātā daļa noslēdzās ar rokasspiedienu. Tālāk saruna turpinājās zem četrām acīm. Saskaņā ar grafiku tā ilga mazliet vairāk nekā 2 stundas, pēc tam sākās sarunas paplašinātā sastāvā. Plānots, ka tās ilgs stundu un 45 minūtes.

Samits Helsinkos ir pirmā pilna formāta tikšanās Putina un Trampa starpā.     

Ziņu lente
0