Tramps nosaucis Eiropas Savienību un Krieviju par ASV pretiniekiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka par Savienoto Valstu pretinieku uzskatāma arī Ķīna, taču atzīmēja: tas nenozīmē, ka šīs valstis ir sliktas, tās ir konkurētspējīgas.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nosaucis Eiropas Savienību par vienu no Savienoto Valstu "pretiniekiem". Savu viedokli viņš paudis Face the Nation ēterā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz intervijas fragmentu Twitter.

Savu viedokli Tramps pamatojis ar to, ka ES "izturas tirdzniecības jomā". Tāpat viņš uzskata par ASV pretiniekiem arī Krieviju — "noteiktos aspektos" un Ķīnu — "no ekonomikas viedokļa".

"Tas nenozīmē, ka viņi ir slikti, nekā tamlīdzīga. Tas nozīmē, ka viņi ir konkurētspējīgi," — uzsvēra Savienoto Valstu vadītājs.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Tramps par Putinu: nedz draugs, nedz ienaidnieks

Vašingtonas un Briseles attiecības saasinājušās pēc tam, kad ASV ieviesa nodevas tērauda un alumīnija importam. Atbildot uz šo soli, Eiropas Savienība apstiprināja papildu nodevas virknei preču no ASV, kas tiek importētas ES, kā arī iesniedza prasību PTO jautājumā par nodevām tērauda un alumīnija produkcijai. Tomēr ES uzsvēra, ka atteiksies no ierobežojumiem, ja arī Vašingtona rīkosies tāpat.

Jāpiebilst, ka Eiropas Savienības un ASV starpā radušās arī domstarpības jautājumā par projektu "Ziemeļu straume 2". Donalds Tramps vairākkārt aicinājis ES valstis, piemēram, Vāciju atteikties no gāzesvada celtniecības. Turklāt Vašingtona norādīja, ka varētu noteikt ierobežojošos pasākumus pret Eiropas valstu kompānijām, kas piedalās "Ziemeļu straumes 2" būvdarbos, taču uzsvēra, ka tas būtu galējs pasākums.

Krievijas valdība norādīja, ka ar šādiem paņēmieniem ASV pūlas piespiest Eiropu iegādāties sašķidrināto dabasgāzi ASV, kuras cena ir augstāka nekā Krievijas piegādātā gaze.    

Ziņu lente
0