Politika

Somijas avīze: Krievijas un ASV attiecību degradācijas dēļ zaudētājos izrādās visi

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ASV karogi
Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas žurnālisti konstatējuši, ka spriedzes dēļ Krievijas un Amerikas attiecībās neuzvar neviens.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Somijas lielākā avīze Helsingin Sanomat izvietojusi savās lapusēs vēstuli ASV un Krievijas prezidentiem Donaldam Trampam un Vladimiram Putinam, vēsta RIA Novosti. Vēstījuma teksts tiek sniegts somu, kā arī krievu un angļu valodā pirms 16. jūlijā gaidāmā Krievijas un Amerikas samita augstākajā līmenī.

"Gaidāmā augstākā līmeņa tikšanās atgādina Somijas iedzīvotājiem atmiņas par līdzīgām tikšanās reizēm pagātnē. Nereti bijis, ka lielvalstu pirmo personu ierašanās Helsinkos bija saistīta ar saspringtu atmosfēru, taču šķīrās līderi jau ar smaidu uz sejas. Šim fenomenam pat ir savs nosaukums: "Helsinku gars"," teikts publikācijā.

Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Mediji pastāstīja, kāpēc ASV un Eiropā baidās no Trampa un Putina tikšanās

Žurnālisti atzīmē, ka abu lielvalstu vadītāju tikšanās iznākuma prognozēšana viņiem izskatās tikai un vienīgi kā sarežģīts uzdevums. Par iemeslu tam viņi dēvē ātrās izmaiņas, kuras notiek gan ASV, gan Krievijas politiskajā dzīvē.

Pastāvīgajā ASV un Krievijas attiecību degradācijā neuzvar neviens, uzsver vēstules autori Putinam un Trampam. "Tādēļ augstākā līmeņa tikšanās Helsinkos ir svarīgs notikums, neskatoties uz visām pastāvošajām grūtībām," secina Helsingin Sanomat žurnālisti Laura un Saska Sārikoski.

Kā jau iepriekš ziņots, Vladimirs Putins un Donalds Tramps tiksies Somijas galvaspilsētā Helsinkos 2018. gada 16. jūlijā. Krievijas un ASV līderi plāno apspriest abu valstu attiecību attīstības perspektīvas, kā arī aktuālus starptautiskās dienas kārtības jautājumus. Helsinku samits ir pirmā oficiālā pilna formāta Putina un Trampa tiksānās. Gaidāms, ka pārrunas ilgs apmēram trīs stundas, pēc kā ieplānota savstarpēja preses konference.    

Ziņu lente
0