Kijevā paziņoja par Krimas sankciju "niecību"

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Pāriet pie mediju bankasKrima
Krima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu ierobežojošie pasākumi pret Krieviju nerada "īpašus zaudējumus" Krievijas ekonomikai, savukārt ASV izmanto Ukrainu savu interešu īstenošanai, uzskata Augstākās Radas deputāts Jevgenijs Murajevs.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Rietumu sankcijas pret Krimu ir "absolūti niecīgas", vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Augstākās Radas deputāta Jevgenija Murajeva paziņojumu telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

Pēc Ukrainas parlamentārieša domām, patiesībā ierobežojošie pasākumi pret Krieviju nerada "īpašus zaudējumus" Krievijas ekonomikai, savukārt ASV nesaskata Ukrainā partneri un izmanto to spiedienā uz Krieviju un savu interešu sasniegšanai.

Jalta - Sputnik Latvija
Ukrainas vēstnieks Austrijā sašutis par Jaltas "reklāmu" presē

"Sankcijas, par kurām pastāvīgi skandē mūsu varas iestādes, tās sakarā ar Krimu, ja jūs izanalizēsiet, ir absolūti niecīgas… Ja Minskas formāts vainagosies ar panākumiem, tad sakarā ar Krimu paliks sankcijas, kuras absolūti nekaitē," pateica Murajevs.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās situācijas dēļ Ukrainā un sakarā ar Krimu. Rietumi ieviesa sankcijas pret Maskavu, Krievijas varas iestādes pieņēma atbildes mērus un sāka īstenot importa aizvietošanas politiku.

Krima atkalapvienojās ar Krieviju pēc 2014. gada marta referenduma, kurā vairāk nekā 96% Krimas Republikas un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju nobalsoja par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.    

Ziņu lente
0