Melnajā jūrā ienācis ASV Jūras kara spēku kuģis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV un Ukrainas kopīgajās mācībās Melnajā jūrā Sea Breeze piedalīsies ASV JKS 6. flotes flagmanis.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Melnajā jūrā ienācis ASV JKS 6. flotes flagmanis, štāba kuģis Mount Whitney, kas piedalīsies ASV un Ukrainas mācībās "Jūras brīze 2018" (Sea Breese — 2018), vēsta RIA Novosti.  Par to vienības komandieri paziņoja sociālajā tīklā Twitter.

Dienu iepriekš Melnajā jūrā ienāca ASV eskadras kuģis Porter, kas bruņots ar spārnotajām raķetēm. Arī tas piedalīsies mācībās "See Breeze 2018".

Su-34 sacensībās Aviodarts 2018 - Sputnik Latvija
Krievijas iznīcinātāju uzbrukums ASV eskadras kuģim: feļetons no kuģa klāja

Janvāra nogalē Ukrainā stājās spēkā likums, kas atļāva 2018. gadā Ukrainas teritorijā ierasties ārvalstu militārajām vienībām, tostarp arī no ASV. Cita starpā runa ir par dalību manevros Sea Breeze un Rapid Trident.

Aprīļa beigās Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Petrenko informēja, ka resoram nav iebildumu pret NATO kuģu klātbūtni Melnās jūras reģionā.

Manevri Sea Breeze tiek organizēti ik gadus kopš 1997. gada saskaņā ar memorandu par savstarpēju sapratni un militāro sadarbību, ko parakstīja ASV un Ukrainas Aizsardzības ministrijas. Lielākoties tās notiek Melnajā jūrā un poligonos Ukrainas dienvidos.

Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks informēja, ka Ukrainas un ASV mācības "See Breeze 2018" sāksies nākamnedēļ.    

Ziņu lente
0