Ukrainai nodotie amerikāņu Javelin izrādījušies nederīgi

© Foto : Estonian Defence ForcesPTRK Javelin
PTRK Javelin - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas karavīri ar izbrīnu atklāja, ka Vašingtonas uzdāvinātajiem prettanku raķešu kompleksiem (PTRK) Javelin sen beidzies "derīguma termiņš".

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. PTRK Javelin nenostrādāja Ukrainas armijas paraugšaušanas laikā — izrādījies, ka atsevišķu kompleksu dzinēju rūpnīcas ekspluatācijas termiņš jau sen ir beidzies, taču tika speciāli pagarināts pirms nosūtīšanas uz Ukrainu.

Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz attiecīgas Ukrainas Aizsardzības konstruktoru biroja vadītāja "Luč" vadītāja Oļega Korosteļova vēstules skenējuma kopiju Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) vadītājam Aleksandram Turčinovam. Vēstules kopija tika publicēta blogā diana-mihailova, kurš veltīts, tostarp, Ukrainas bruņojumam.

Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) - Sputnik Latvija
Ukrainā pirmo reizi izmēģināti raķešu kompleksi Javelin

"Par Javelin darbības traucējumu iemeslu kļuva problēmas ar atsevišķu kompleksu marša dzinēju. Konstatēts, ka dzinēju rūpnīcas ekspluatācijas termiņš ir beidzies, taču tas ticis pagarināts ar speciālu lēmumu pirms nosūtīšanas uz Ukrainu," teikts vēstulē.

Tāpat Korosteļovs atzīmē, ka kompleksu dzinējiem ir nepieciešama papildus pārbaude. Javelin izmantošana to esošajā stāvoklī kaujas nosacījumos var novest pie militārpersonu bojāejas, brīdina konstruktoru biroja "Luč" vadītājs.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomē (NDAP) paziņoja, ka publicētā vēstule it kā esot Krievijas specdienestu viltojums.

Kā jau ziņots, ASV aizsardzības budžets 2018. finanšu gadā paredz militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai 350 miljonu dolāru apmērā, taču puse no šīs summas var tikt piešķirta tikai pēc reformu īstenošanas militārajā jomā.

Krievija vairākkārt centusies atturēt no bruņojuma piegādes plāniem Kijevai, jo šis solis vedīs tikai pie konflikta eskalācijas Donbasā. Pret ieroču piegādēm Ukrainai izteicās vairums Eiropas politiķu.    

Ziņu lente
0