Politika

Mediji pastāstīja, kāpēc ASV un Eiropā baidās no Trampa un Putina tikšanās

© REUTERS/Carlos BarriaKrievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps
Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa uzskata, ka Putina un Trampa sarunas par "mieru" varētu iznīcināt Krievijai piedēvēto izdevīgo pastāvīgā ienaidnieka tēlu.

RĪGA, 1. jūlijs — Sputnik. Ja Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps vienosies, daudzi cilvēki Rietumos zaudēs politiski ērto Maskavas "mūžīgā ienaidnieka" tēlu, tāpēc pat neizbrīna Savienotajās Valstīs un vairākās Eiropas valstīs vērojamie aktīvie centieni likt šķēršļus abu līderu pārrunām, raksta izdevuma The Independent autore Mērija Deževski.

Viņa uzskata, ka iepriekš plāni organizēt abu valstu līderu samitu būtu guvuši izpratni un atbalstu. Taču jau otro reizi gada laikā (pēc Trampa tikšanās ar KTDR līderi Kimu Čenunu) rietumvalstu reakcija pārsvarā ir diametrāli pretēja.

"Kopš kura laika tiek dota priekšroka militārai konfrontācijai (Sīrijā), neatrisinātiem reģionālajiem konfliktiem (Ukraina) un strīdiem (nepierādītie apgalvojumi par Krievijas atbalstu Trampam) nevis personīgām pārrunām, kas varētu mazināt spriedzi Austrumu un Rietumu starpā? Tāda tikšanās nav ne drāma, ne rietumu pasaules nodevība, tas vienkārši ir procesa sākums, kas spēj stiprināt starptautisko drošību un saglabāt dzīvības," — Deževski teikto citēja RIA Novosti.

Eiropa uzskata, ka Putina un Trampa sarunas par "mieru" varētu iznīcināt Krievijai piedēvēto izdevīgo pastāvīgā ienaidnieka tēlu. Pasaules čempionāts futbolā izgaisinājis Rietumu "draudīgos" brīdinājumus par braucieniem uz Krieviju, tātad, ja piedevām abu valstu līderiem izdosies padzīt "jaunā aukstā kara rēgu", situācija kļūs pavisam bēdīga, uzskata Deževski.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Welt par Trampa un Putina iespējamo vienošanos: "Eiropas šausmas"

"Abiem līderiem ir pietiekami daudz tēmu sarunām. Turklāt parādās nākotnes līgumu miglainās aprises, kas padarītu pasauli drošāku. Tāpat kā Ziemeļkorejas jautājumā, arī sakarā ar Krieviju Tramps uzsver atsevišķas savstarpējās attiecības, kurās atmosfēras maiņa var mainīt daudz ko citu. Samits ar Kimu jau demonstrēja iespēju mazināt spriedzi reģionā un paātrināt KTDR ekonomisko attīstību. Kaut kas līdzīgs — tikai lielākā mērogā — būs redzams, ja Donalds Tramps un Vladimirs Putins nolems salabt," — secināja autore.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa tikšanās notiks Helsinkos 16. jūlijā. Kremlis informēja, ka valstu vadītāji nolēmuši apspriest divpusējo attiecību tālākās attīstības perspektīvas un aktuālus starptautiskos jautājumus. Tā būs abu valstu līderu pirmā pilna formāta tikšanās ārpus samitiem. Pirms gada Putins un Tramps pirmo reizi tikās Hamburgā G20 samita ietvaros un dažus mēnešus vēlāk īsumā aprunājās Vjetnamā APEC samita laikā.    

Ziņu lente
0