Lietuvas prezidentes cerības uz Putina un Trampa tikšanās iznākumu nav lielas

CC BY 2.0 / Arno Mikkor (EU2017EE) / Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa tikšanās notiks 16. jūlijā Somijas galvaspilsētā.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nelolo lielas cerības par Krievijas un ASV līderu gaidāmo tikšanos, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa tikšanās notiks 16. jūlijā Somijas galvaspilsētā. Līdz šim līderi tikušies tikai divas reizes. Pirmā tikšanās notika G20 samitā Hamburgā, otrā — APEC samitā Danangā.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Welt par Trampa un Putina iespējamo vienošanos: "Eiropas šausmas"

Lietuvas mediji vēsta, ka Grībauskaites attieksme pret iecerēto tikšanos ir piesardzīga.

"Nākotnē paskatīsimies. Mēs jau vērojām vienu tikšanos augstākajā līmenī starp Kimu (Kimu Čenunu — red.) un ASV prezidentu. Paskatīsimies, kas notiks. Lielu cerību mums nav, mēs esam ļoti piesardzīgi," — prezidente paziņoja žurnālistiem Briselē.

ASV prezidenta un Ziemeļkorejas līdera pirmā tikšanās vēsturē notika 12. jūnijā Singapūrā. Pēc samita valstu vadītāji parakstīja dokumentu, saskaņā ar kuru Vašingtona garantē neuzbrukšanu Phenjanai, bet Ziemeļkoreja atbalsta Korejas pussalas denuklerizāciju. KTDR līderis Kims Čenuns šo notikumu nosauca par "jaunu startu" attiecībās ar ASV.    

Ziņu lente
0