Aktīvistu protestu dēļ ASV IDM vadītāja bija spiesta pamest meksikāņu restorānu

© GUILLERMO ARIAS / AFPФлаг Мексики, архивное фото
Флаг Мексики, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps saskārās ar milzīgu kritikas vilni sakarā ar īstenoto politiku, kad bērni tiek nošķirti no vecākiem-imigrantiem uz ASV robežas ar Meksiku.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. ASV Iekšējās drošības ministrijas vadītāja Kristena Nilsena bijusi spiesta pamest meksikāņu restorānu Vašingtonā migrantu skandāla dēļ, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu New York Post.

ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps sola no pirmās prezidentūras dienas izsūtīt no ASV nelegāļus

Kā raksta izdevums, Nilsena bijusi spiesta atstāt restorānu otrdienas vakarā, jo tajā bija savākusies sadusmoto aktīvistu grupa. Iestādes administrācija centās pārņemt kontroli pār situāciju, taču protestētāji turpināja kliegt "Kauns!". Pēc tam viens no aktīvistiem ieslēdza audioierakstu ar nelegālo migrantu bērnu raudāšanu. "Kādas jūtas tas izraisa?" kliedza viņš Nilsenai. 

Šī gada aprīlī ASV Tieslietu ministrijas vadītājs Džefs Sešns pasludināja "nulles tolerances" politiku attiecībā pret ģimenēm, kuras nelegāli šķērso ASV dienvidrietumu robežu.

Šīs politikas princips tostarp ir bērnu nošķiršana no vecākiem. Tas notiek tāpēc, ka bērni nevar atrasties kopā ar vecākiem īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. ASV administrācija uzskata, ka šāda politika radīs "savaldīšanas efektu" tiem migrantiem, kuri vēlas nelegāli iekļūt valstī. Kopumā ASV ir apmēram 100 patvērumi migrantu bērniem 17 štatos. Laika posmā no šī gada maija līdz jūnijam vairāk nekā 2 tūkstoši bērnu tika nošķirti no saviem vecākiem.

Pēc ASV IDM vadītājas Kristenas Nilsenas sacītā, valdība atbalsta augstus standartus aizturēšanas centros, un bērni tiek aprūpēti.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps paziņojis, ka mediji kļūdaini interpretē viņa imigrācijas politiku

IDM vadītāja paziņoja, ka iepriekšējās administrācijas laikā likuma atvieglojumi atļāva nelikumīgu ieceļošanu un atbrīvoja no aresta tos, kas ieceļoja ar mazgadīgiem bērniem. 

Tāpat Nilsena atzīmēja, ka kopš 2017. gada oktobra līdz šī gada februārim bērnu izmantošanas gadījumu skaits nelikumīgai ieceļošanai ASV pieaudzis par 315%, un "tam jābūt izbeigtam".

Otrdien ASV prezidents atkal paziņoja, ka nepieciešams arestēt cilvēkus, kuri nelikumīgi iekļūst ASV teritorijā. Pēc viņa sacītā, "no 12 tūkstošiem bērnu 10 tūkstošus ļoti bīstamā ceļojumā sūta viņu vecāki" un "tikai divi tūkstoši" šķērso robežu ar saviem vecākiem.

Ziņu lente
0