Spānijā ieradušies ap 630 migrantu

© AP Photo / Santi PalaciosБеженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море
Беженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar nevalstisko organizāciju datiem, migrantu vidū ir 26 tautības, tostarp, vairāk nekā 120 bērnu, sešas grūtnieces, ir cietušie no apsaldēšanās un no ķīmiskiem apdegumiem.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Trīs kuģi, uz kuru klāja atradās gandrīz 630 migrantu, svētdien ieradās Valensijas ostā, Spānijā, apstiprināja atbildīgas personas RIA Novosti.

Мигранты в лодке - Sputnik Latvija
Francija paver durvis migrantiem

Pirmais, plkst. 6:50 pēc vietējā laika (plkst.7:50 pēc Latvijas laika) ieradās itāļu patruļas kuģis Dattilo, uz kura klāja atradās 274 migranti, plkst. 11:00 (12:00) – Aquarius kuģis, uz kura atradās 106 cilvēki, Itālijas Jūras militāro spēku sardzes kuģis Orione, ar teju 250 migrantiem, ienāca ostā pēc 13:00 (14:00). Migrantus sveica ar aplausiem.

Pēdējās 12 jūdzes līdz Spānijas krastam Dattilo, Aquarius un Orione pavadīja Spānijas glābšanas dienesta kuģis. Kopumā operācijā tika iesaistīti 450 Nacionālās policijas un Civilās gvardes darbinieki, vēsta IeM. Viņu uzdevums bija droša migrantu uzņemšanas nodrošināšana un viņu personību pārbaude.

Migrantus, kuriem nebija nepieciešama steidzama medicīniskā palīdzība, sūta uz zinātniskās policijas (Spānijas Nacionālās policijas apakšvienība) dzīvojamo zonu – uz ostai tuvāko kompleksu, kurš pieder tiesībsargājošajām iestādēm. Šeit notiek viņu personības noteikšanas procedūra un pirkstu nospiedumu iekļaušanas datu bāzē.

Bēgļi - Sputnik Latvija
Latvija dāvā patvērumu tikai katram ceturtajam bēglim

Spānijas valdība sniedza migrantiem tiesības uzturēties valstī bez reģistrācijas 45 dienas, beidzoties šim termiņam tiks noteikts viņu turpmākais liktenis. Viņiem var piedāvāt patvērumu kā bēgļiem, tāpat viņi var pretendēt uz uzturēšanās atļaujas iegūšanu kā ekonomiskie migranti. Taču ja noskaidrosies, ka migranti neatbilst nepieciešamajiem kritērijiem, lai uzturētos Spānijas teritorijā, viņus var izraidīt no valsts.

Iepriekš Francijas valdība paziņoja, ka ir gatava sniegt palīdzību Spānijai to migrantu uzņemšanā, kuri vēlēsies doties uz Franciju, "kolīdz tiks izpildīti visi protokoli, kuri paredzēti patvēruma piešķiršanas procedūrā".

Pagājušās nedēļas beigās Itālijas un Maltas varas iestādes slēdza savas ostas priekš Aquarius kuģa, migrantus piekrita uzņemt Spānija, sniedzot Valensijas ostu. Ceļš līdz Spānijas krastiem sastādīja 700 jūras jūdzes.

Ziņu lente
0