Somija pasargāja pierobežas sadarbību ar Krieviju no sankcijām

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasSomijas robeža
Somijas robeža - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas Valsts Domes Reģionālās politikas un Ziemeļu un Tālo Austrumu problēmu komitejas priekšsēdētāja pirmās vietnieces Valentīnas Pivņenko sacītā, Somija panākusi, lai nebūtu sankciju un ierobežojumu.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Somijai izdevies, pateicoties savai pozīcijai, pasargāt pierobežas sadarbības projektus ar Krievijas Federāciju un izvairīties no sankcijām un ierobežojumiem. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas Valsts Domes Reģionālās politikas un Ziemeļu un Tālo Austrumu problēmu komitejas priekšsēdētāja pirmo vietnieci Valentīnu Pivņenko.

"Pateicoties Somijas pozīcijai, neskatoties uz sankcijām un noteiktām politiskām kataklizmām, kuras šodien tiek iniciētas pret Krieviju, Somija panākusi, lai nebūtu sankciju un ierobežojumu pierobežas sadarbības projektos. Kas mums ir ļoti svarīgi," atzīmēja Pivņenko abpusējā Krievijas parlamentāriešu tikšanās laikā ar Baltijas jūras Parlamentu konferences priekšsēdētāju Jorgenu Petersonu pirms foruma "Parlamentārisma attīstība". Forums sarīkots pēc Krievijas Valsts Domes priekšsēdētāja Vjačeslava Volodina iniciatīvas un notiks Maskavā 4. un 5. jūnijā.

Pēc Pivņenko sacītā, tie iespaidi, kuri izveidosies Baltijas jūras Parlamentu konferences pārstāvjiem sakarā ar forumu "Parlamentārisma attīstība", veicinās sadarbības virzību ar Krieviju.

Baltijas jūras Parlamentu konference ir dibināta 1991. gadā, tā ir reģionālā starpparlamentu organizācija un apvieno 11 valstu parlamentus (Dānijas, Vācijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Igaunijas), 11 šo valstu reģionālos parlamentus un starptautiskas organizācijas — Eiroparlamentu, Ziemeļu padomi, EPPA, EDSO PA.

Somijas karogs - Sputnik Latvija
Pentagons negarantē: somi apstiprinājuši savu neitralitāti

Kā jau ziņots, pēc Vācijas parlamenta viceprezidenta Tomasa Opermana domām, vienota ekonomiskā telpa no Lisabonas līdz Vladivostokai varētu kļūt par impulsu Eiropai, kas ir īpaši aktuāli uz Ķīnas plānu fona veidot jaunu Zīda ceļu.

Frankfurter Allgemeine izdevuma rakstā cienījamais Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas politiķis pauda viedokli, ka Eiropai jāaktivizē sadarbība ar Krieviju, jo bez viņas nav iespējams atrisināt veselu starptautisko jautājumu virkni.

Pēc Opermana sacītā, Eiropai ir nepieciešama jauna savstarpēja Minskas vienošanās realizācijas iniciatīva ar mērķi atjaunot miera procesu Ukrainā, savukārt Vācijai un Eiropas Savienībai kopā ar Krieviju ir jāstrādā pie draudu savaldīšanas no Irānas puses Izraēlai un kodola darījuma saglabāšanas.    

Ziņu lente
0