Ukrainas politiķis draud iznīcināt Krimas tiltu

© REUTERS / Pavel RebrovKrimas tilta autoceļa atklāšana
Krimas tilta autoceļa atklāšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radikālās partijas pārstāvis Igors Mosijčuks noteikti iznīcinātu Krimas tiltu, ja viņu ieceltu Ukrainas aizsardzības ministra amatā.

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Augstākās Radas deputāts no Radikālās partijas Igors Mosijčuks piedraudēja iznīcināt Krimas tiltu telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

"Kerčas tilts — tā ir ienaidnieka infrastruktūra. Kādēļ ienaidnieka? Tas savieno okupēto teritoriju ar agresorvalsts kontinentālo daļu. Protams, Krimas atbrīvošanas gadījumā,

Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko pastāstīja par Ukrainas plāniem attiecībā uz tiltu pāri Kerčas šaurumam
turpmākās deokupācijas gadījumā, tas ir stratēģisks objekts," — viņš paziņoja.

Mosijčuks piebilda, ka jebkura valsts, kura atrodas kara stāvoklī par savu teritoriju, tiecas iznīcināt ienaidnieka infrastruktūru — tiltu, dzelzceļa punktu, lidostu.

Taujāts, vai viņš pats personīgi iznīcinātu tiltu, deputāts atbildēja, ka noteikti tā arī izdarītu, ja viņš būtu aizsardzības ministrs,.

Krimas tilts

Tilts pāri Kerčas šaurumam ir garākais Krievijā, tā garums sastāda 19 kilometrus. Automobiļu satiksme pa maģistrāli tika uzsākta pusgadu pirms sākotnēji paredzētā termiņa. Kravas mašīnu satiksmi plānots atvērt 2018. gada oktobrī, vilcienu satiksmi — 2019. gada beigās.

Svinīgā atklāšanas ceremonija notika 15. maijā. Vladimirs Putins pie KamAZa stūres pārvarēja ceļu no Krasnodaras novada līdz Kerčai mazliet vairāk nekā piecpadsmit minūtēs.

Krima tika iekļauta Krievijas sastāvā 2014. gada martā, saskaņā ar referenduma rezultātiem, kurš tika sarīkots pēc valsts apvērsuma Kijevā. Absolūtais iedzīvotāju vairākums (95%) nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju.

Daudzi Ukrainas un rietumvalstu pārstāvji dēvē Krimas teritoriju par okupētu. Maskava vairākkārt atgādinājusi par to, ka iedzīvotāji nobalsojuši par atkalapvienošanos ar Krieviju demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskā likuma normām. Vladimirs Putins un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ziņoja par to, ka Krimas jautājums ir slēgts neatgriezeniski.

Ziņu lente
0