Politika

Bundestāgā paziņoja, ka sankcijas pret Krieviju kaitē Eiropai

© Sputnik / Савельев Виталий / Pāriet pie mediju bankasBundestāga
Bundestāga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bundestāga Kreisās partijas frakcijas līdzpriekšsēdētāja Sāra Vagenknehta uzskata, ka derētu izbeigt "leduslaikmeta periodu attiecībās ar Maskavu".

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Satuvināšanās ar Krieviju atbilst Eiropas Savienības interesēm, jo tas ļaus nodrošināt drošību reģionā un panākt ieroču nolikšanu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Bundestāga Kreisās partijas frakcijas līdzpriekšsēdētāju Sāru Vagenknehtu.

Par to vācu politiķe paziņoja Neue Osnabrücker Zeitung intervijā.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Vācija atbildējusi uz ASV draudiem ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

Vagenknehta uzskata, ka derētu izbeigt "leduslaikmeta periodu attiecībās ar Maskavu", savukārt sankcijas pret Krieviju kaitē Eiropas un Vācijas uzņēmumiem, tādēļ ierobežojošo mēru atcelšana ir Eiropas Savienības interesēs.

Taču, pēc politiķes domām, Berlīnei arī turpmāk jāpieturas pie kritiskas pozīcijas attiecībā uz Krimas pievienošanu Krievijai. Kā arī Krievijas darbībai Sīrijā. Neskatoties uz to, kritika no to valstu puses, kuras pārkāpj "starptautiskos kara likumus", skan "ļoti liekulīgi".

Kā paziņojusi Vagenknehta, Vašingtona iztērējusi piecus miljardus dolāru varas gāšanai Ukrainā. Visiem ir zināms, ka Kijeva tiecas iestāties Ziemeļatlantijas aliansē, un bija skaidrs, ka "Krievija negaidīs, kad militārā bāze Krimā izrādīsies NATO teritorijā", uzskata politiķe.

Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко - Sputnik Latvija
Intervija
Valentīna Matvijenko: kontrsankcijas ir kā bumerangs — iedarbīgas un manāmas

Turklāt viņa uzstājās ar vācu armijas izdevumu palielināšanas kritiku, kura notiek visātrākajos tempos kopš aukstā kara laika. Pēc Vagenknehtas domām, tas ir saistīts nevis ar nepieciešamību aizstāvēt valsti, bet gan ar to, ka Berlīnei jāveic operācijas ārzemēs.

Piektdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins veica pārrunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Sočos. Pēc Krievijas prezidenta sacītā, saruna izdevās konstruktīva un savlaicīga. VFR kanclere atzīmēja, ka labas attiecības ar Krieviju atbilst Vācijas stratēģiskajām interesēm.    

Ziņu lente
0