Kas nāks ar šķēpu: vācu mediji brīdina Bundesvēru par uzbrukšanu Krievijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu izdevums Junge Welt ieteicis Bundesvēram aizmirst par konfrontāciju ar Krieviju un atteikties no jebkādiem plāniem atdzīvināt "Barbarosa" plānu, kurš tika izstrādāts uzbrukšanai Padomju Savienībai 1941. gadā.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Mūsdienu Vācijas Bruņotie spēki, kuru bruņojumā ir tanki, dažāda kaujas tehnika un pat zemūdenes, kuras diez vai ir paredzētas "humanitārajām intervencēm", stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu. Jo pēdējais masveida vācu armijas spēku izmantošanas gadījums beidzās 1945. gadā ar Vācijas neapstrīdamu kapitulāciju.

Materiālā ļoti skaidri tiek uzsvērts, ka "NATO došanās uz Krieviju beigsies ar izgāšanos", savukārt "Barbarosa" plānu nedrīkst atdzīvināt ne zem kādas "mērces". Šī iecere ne vien nenesīs panākumus, bet arī ar lūzumu izgāzīsies, kā izgāzās divi iepriekšējie centieni iekarot Krieviju: Napoleona armija 1812. gadā un 1941. gadā kara laikā.

Iepriekš zviedru avīze Svenska Dagbladet iekļāva Krieviju valstu sarakstā, iebrukšana kurās izvērsīsies šausmās jebkurai armijai.

Jebkuram, kam ienāks prātā doma par intervenci pār Krievijas teritoriju, jābūt gatavam darbībām jebkādos apstākļos: pliki kalni, neizejami purvi, mūžīgā sala tundra, straujas upes un bezgala tumšie meži. Tiek atzīmēts, ka krievi, kuri piedalījušies liela mēroga karos, ieguvuši milzīgu pieredzi savas valsts aizsardzībā.

Mīnu traleris Sakala (no kreisās) - Sputnik Latvija
NATO mīnu tralētāji meklē mīnas Igaunijas ūdeņos

Atspoguļojot situāciju vācu armijā, Sputnik Latvija rakstīja par to, ka no Bundesvēra, izņemot pēc savas gribas aizejošos lidotājus, ir "nopietnas problēmas" ar lidmašīnām: Vācijas Gaisa bruņoto speķu rīcībā atlikuši vien četri Eurofighter iznīcinātāji, kuri ir kaujas gatavībā. Tādējādi, Vācija gluži vienkārši nevar izpildīt savas NATO saistības un piedalīties alianses austrumu robežas operācijās. Savukārt Bundesvērs uzskata visus tā rīcībā esošos Eurofighter iznīcinātājus par izlidošanai gatavām. Taču patiesībā, kopējā kaujas mašīnu skaitā tieši arī ietilpst tās lidmašīnas, kurām ir salūzusi Dass pašaizsardzības sistēma. Maksimums, kam tās der, ir treniņu lidojumi un piedalīšanās militārajās mācībās.    

Ziņu lente
0