Zinātnieki pareģo drīzu un neārstējamu epidēmiju

CC0 / pixabay / Плесень
Плесень - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie tās var novest regulāra sēnīšu stomatīta, pēdu epidermofītijas, dermatofītias un onihomikozes ārstēšanas preparātu lietošana.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Neārstējama sēnīte drīzumā var novest pie epidēmijas, kas iznīcinās augus, dzīvniekus un cilvēkus, vēsta RIA Novosti.

Вакцинация - Sputnik Latvija
Latvijā varētu kļūt obligātas potes pret gripu

Par to liecina savstarpējs Londonas Impērijas koledžas un Ekseteras universitātes zinātnieku pētījums, kura rezultāti publicēti zinātniskajā žurnālā Science.

Saskaņā ar speciālistu secinājumiem sēnīte drīzumā varētu pārvērsties pret antibiotikām noturīgās "superbaktērijās" un iegūt neuzņēmību pret pretsēnīšu preparātiem, ko nereti pārlieki lielā daudzumā izmanto medicīnā un lauksaimniecībā. Tostarp, to var izraisīt regulāra sēnīšu stomatīta, pēdu epidermofītijas, dermatofītias un onihomikozes ārstēšanas preparātu lietošana.

Turklāt zinātnieki atzīmē, ka pagaidām cilvēki neuztver draudus pietiekami nopietni. Pēc viņu sacītā preparāti iznīcina tikai vājās sēnīšu kultūras, savukārt stiprās izdzīvo un evolucionē, iegūstot neuzņēmību pret pretsēnīšu preparātiem. Sakarā ar to speciālisti aicina izstrādāt līdzekļus, kuri spēj pretoties šiem draudiem.

Pētnieki tāpat apgalvo, ka sēnīšu infekcijas nogalina vairāk dzīvību, nekā piena dziedzeru vēzis un malārija. Turklāt saskaņā ar viņu datiem, nāves līmenis no slimībām, kuras izraisījušas sēnītes, ir pielīdzināms mirstībai no tuberkulozes un AIDS.

Ziņu lente
0