Politika

Merkele paziņojusi, ka Eiropa vairs nevar paļauties uz ASV

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasVācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka beidzies laiks, kad Savienotās Valstis vienkārši aizsargāja Eiropu.

RĪGA, 11.maijs — Sputnik. Eiropa vairs nevar paļauties uz ASV aizsardzību, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele, aicinot eiropiešus ņemt likteni savās rokās, vēsta AFP.

"Vairs nav tā, ka Savienotās Valstis vienkārši mūs aizsargās, bet Eiropai ir jāņem liktenis savās rokās. Tas ir nākotnes uzdevums,"- sacīja Merkele pēc tam, kad amerikāņu prezidents Donalds Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no kodoldarījuma ar Irānu, pret ko uzstājās tradicionālie Vašingtonas sabiedrotie Eiropā.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien, 8. maijā paziņoja, ka ASV izstājās no kodoldarījuma ar Irānu, ko 2015. gadā panācis starptautisko starpnieku "sešnieks" (Krievija, ASV, Lielbritānija, Ķīna, Francija, Vācija). Turklāt Tramps paziņoja par visu sankciju atjaunošanu, kuru darbība tika apturēta darījuma rezultātā.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps paziņojis par ASV izstāšanos no kodoldarījuma ar Irānu

Irānas prezidents Hasans Ruhani norādīja, ka neizstājas no darījuma, jo vienošanās turpinās pastāvēt starp Teherānu un piecām valstīm, kas piedalījās pārrunās.

Francijas prezidents Emanuels Makrons, Vācijas kanclere Angela Merkele un Lielbritānijas premjere Terēza Meja kopīgā paziņojumā aicina ASV izvairīties no darbībām, kas varētu traucēt citām darījuma pusēm īstenot vienošanos ar Irānu.    

Ziņu lente
0