Lāgerfelds gatavs atteikties no Vācijas pilsonības Merkeles dēļ

© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasVācu dizaineris Karls Lāgerfelds. Foto no arhīva
Vācu dizaineris Karls Lāgerfelds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Modes nama Chanel mākslas direktors Karls Lāgerfelds uzsvēra, ka nevēlas kļūst par "neonacistu kluba biedru".

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Vācu dizaineris Karls Lāgerfelds intervijā franču laikrakstam Le Point paziņojis, ka atteiksies no Vācijas pilsonības, ja kanclere Angela Merkele nemainīs migrācijas politiku.

"Viņai patiešām vajadzēja teikt, ka Vācijai jāpieņem viens miljons migrantu, savukārt Francija, kas sevi dēvē par cilvēktiesību galveno sargātāju, piekrita pieņemt tikai 30 tūkstošus?" — citē dizainera vārdus RIA Novosti.

Мероприятия Дня легионеров в Риге 16 марта 2017 года - Sputnik Latvija
EP piedāvā sodīt politiķus ar sankcijām par bijušo esesiešu gājieniem

Lāgerfelds piebilda, ka kanclere izraisa viņam riebumu, un pārmeta Merkelei, ka viņas politikas dēļ bundestāgā nonākuši ultralabējie. 2013. gadā dibinātā labējā partija "Alternatīva Vācijai" saņēma 94 vietas valsts parlamentā.

"Partija "Alternatīva Vācijai" neeksistēja, tomēr ar vienu pašu frāzi viņa deva iespēju tai parādīties, atstumjot divus miljonus vēlētāju, un ielaižot neonacistus parlamentā, — uzsvēra Lāgerfelds. — Ja tā turpināsies, es atteikšos no Vācijas pilsonības. Es vairs nevēlos būt šī neonacistu kluba biedrs."

Pagājušā gada novembrī dizainers apsūdzēja Merkeli, ka viņa ielaidusi Vācijā "ebreju niknākos ienaidniekus". "Tas, ko es teikšu, nav pieklājīgi, bet nedrīkst nogalināt miljoniem ebreju un vēlāk ievest miljonus viņu niknāko ienaidnieku, pat ja starp šiem notikumiem pagājuši gadu desmiti," — teica tolaik Lāgerfelds. Dizainera vārdi izraisīja plašu rezonansi. Daudzi ieteica māksliniekam turēties tālāk no politikas, taču atradās arī viņa viedokļa atbalstītāji.    

Ziņu lente
0