Ilons Masks paziņojis, ka atvērs konditorejas fabriku

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTIlons Masks
Ilons Masks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilons Masks paziņojis par nodomiem sākt darbu pie jauniem projektiem laikā, kad citi viņa uzņēmumi cieš rekordlielus zaudējumus.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Kompāniju PayPal, SpaceX un Tesla dibinātājs Ilons Masks paziņojis par savu nodomu sākt darbu ikonditorejas biznesā, vēsta RIA Novosti.

"Es dibināšu saldumu ražošanas uzņēmumu. Tas būs satriecoši," — uzrakstīja uzņēmējs Twitter tīklā.

​Vēlāk biznesmenis piebilda, ka viņam ir "supernopietni" nodomi, un ierosināja izstrādāt "kriptokonfekti".

Masks paziņojis par nodomiem sākt darbu pie jauniem projektiem laikā, kad citi viņa uzņēmumi cieš rekordlielus zaudējumus. Aprīļa beigās divas lielākās reitingu aģentūras — Moody's un S&P — piešķīra Tesla parādsaistībām "atkritumu" reitingu un ziņoja, ka vērtspapīri ir spekulatīvi.

Ambiciozais menedžeris un investors Ilons Masks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Internetā publicēta Tesla nākotnes viedtālruņa koncepcija

Moody's atzīmēja, ka "darbības turpināšanai, kapitālajiem izdevumiem un parāda apkalpošanai" kompānijai nepieciešami vismaz četri miljardi dolāru. Tādas naudas uzņēmumam nav.

Pēc 2018. gada pirmā ceturkšņa Tesla atskaitījās par rekordlieliem zaudējumiem 710 miljonu dolāru apmērā. Pēc atskaites publikācijas uzņēmuma akciju vērtība kritās par 7%, bet kapitalizācija samazinājās gandrīz par 3,5 miljardiem dolāru. Analītiķi sagaida Tesla bankrotu gada beigās.    

Ziņu lente
0