Tulkošanas grūtības: Makrons nosauca Austrālijas premjerministra sievu par "garšīgu"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Совета Европы в Брюсселе
Заседание Совета Европы в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mulsinošs gadījums notika abu valstu līderu preses konferences laikā Sidnejā, kur viesojas Francijas prezidents.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons savā runā Sidnejā nosauca Lusiju Tērnbulu, Austrālijas premjerministra Malkolma Tērnbula sievu par "garšīgu", acīmredzami neveiksmīgi izmantojot savā runā vārda tiešo tulkojumu no franču valodas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vanity Fair.

Kā vēsta izdevums, mulsinošs gadījums notika abu valstu līderu preses konferences laikā Sidnejā, kur viesojas Francijas prezidents. "Es vēlos pateikties jums par jūsu viesmīlību, pateikties jums un jūsu garšīgai sievai," — citē Makrona vārdus telekanāls.

Francijas prezidenta citātu publicēja daudzi mediji un sociālo tīklu lietotāji. Daži diskusijas dalībnieki Twitter vietnē atzīmēja, ka Francijas līderis laikam pieļāva kļūdu vai nekorekti iztulkoja franču vārdu delicieux, kuram tostarp ir nozīme "apburoša".

Emanuels Makrons otrdien ieradās Austrālijā trīs dienu vizītē. Kā jau iepriekš ziņots, galvenie jautājumi, ko grasās apspriest Francijas prezidents, ir abu valstu sadarbība aizsardzības, ekonomikas un drošības nozarēs.

Ziņu lente
0