Kijeva grasās atgriezt Krievijā dzīvojošos ukraiņus

© Sputnik / Sergey MelkonovУкраинские патриоты на акции памяти начала третьей Атмоды
Украинские патриоты на акции памяти начала третьей Атмоды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārpolitikas iestādes vadītājs Pāvels Kļimkins atzinās, ka runa ir vismaz par trīs miljoniem viņa tautiešiem.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Ukrainas Ārlietu ministrijas vadītājs Pāvels Kļimkins paziņoja, ka grasās spert soļus, lai atgrieztu Krievijā dzīvojošos trīs miljonus Ukrainas pilsoņus. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz "Ukrinform".

"Krievija veic karu pret mums, taču vienalga trīs miljoni ukraiņu dzīvo Krievijā. Tātad gandrīz katrs divpadsmitais ukrainis šobrīd ir Krievijā," — paziņoja ukraiņu žurnālistiem Kļimkins.

Pēc viņa pārliecības, šī situācija ir jāmaina. Iestādes vadītājs atzīmēja, ka pēc bezvīzu režīma ieviešanas ar Eiropu atsevišķi Ukrainas pilsoņi sāka pārvākties uz ES valstīm vai atgriezties mājās, taču tas notiek ļoti lēni.

Polijas un Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Polijā darba devējs pametis ukrainieti nomirt uz ielas

Iepriekš pirmā Ukrainas sociālās politikas ministra vietniece Oļga Krentovska paziņoja, ka ukraiņu skaits, kuri ir spiesti doties peļņas gūšanā uz ārvalstīm, tuvākajā laikā palielināsies. Pēc viņas domām, tas ir saistīts ar Kijevas nespēju nodrošināt nacionālās ekonomikas izaugsmi.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko šī gada februārī kārtējo reizi apstiprināja, ka Ukrainas galvenā prioritāte joprojām ir un paliek iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā.

Iepriekš Eiropas Komisija atteicās piešķirt Ukrainai pēdējos 600 miljonus eiro, jo Kijeva neizpildīja virkni nosacījumu pārveduma saņemšanai, piemēram, tā neizdarīja neko korupcijas apkarošanai valstī. Brisele sagaida no Kijevas steidzamu antikorupcijas tiesas izveidi.

Ziņu lente
0