Mediji: Trampa padomnieki uzskata par "lamatām" KTDR atteikšanos no kodolizmēģinājumiem

© Sputnik / Андрей Жаров / Pāriet pie mediju bankasРота почетного караула в аэропорту Пхеньяна.
Рота почетного караула в аэропорту Пхеньяна. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Washington Post vēsta, ka prezidenta padomnieki uzskata Kima Čenuna paziņojumu par mēģinājumu piespiest ASV un to sabiedrotos mīkstināt pret Ziemeļlkoreju vērstās sankcijas.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieki skeptiski vērtē Ziemeļkorejas atteikšanos no tālākiem kodolieroču un raķešu izmēģinājumiem un uzskata Phenjanas solījumus par "lamatām", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Washington Post.

Izdevums ziņo, ka, pēc prezidenta padomnieku domām, KTDR līderis nolēmis dot "relatīvi pieticīgus solījumus", ko viņš varēs ātri vien atsaukt. Viņi uzskata, ka Kims Čenuns nolēmis "radīt ilūziju" par to, ka viņš ir "saprātīgs" un gatavs uz kompromisiem. Līdz ar to ASV turpmāk būs grūtāk atteikties no KTDR prasībām, uzskata Trampa padomnieki.

Пленум ЦК Трудовой партии Кореи - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja nolēmusi atteikties no kodolieroču izmēģinājumiem

Daži no viņiem pat uzskata Kima Čenuna paziņojumu par mēģinājumu piespiest ASV un to sabiedrotos mīkstināt pret Ziemeļlkoreju vērstās sankcijas, ziņo Washington Post.

Sestdien Ziemeļkoreja pasludināja jaunu stratēģisko kursu, kura ietvaros atsakās no tālākajiem kodolieroču un raķešu izmēģinājumiem, lai pievērstos valsts ekonomikai.Saskaņā ar Korejas Darba partijas Centrālās komitejas plēnuma lēmumiem 20. aprīlī Phenjanā, valsts pārtrauc visus kodolieroču izmēģinājumus un starpkontinentālo ballistisko raķešu startus. Šim nolūkam tiks slēgts kodolieroču poligons valsts ziemeļos. Ar šādu lēmumu Ziemeļkoreja pievienojas starptautiskajiem centieniem panākt vispārēju kodolizmēģinājumu pārtraukšanu, ko tā atzīst par svarīgu globālās kodolatbruņošanās elementu.

Partija pieņēma Ziemeļkorejas jauno kursu īsi pirms samita ar Dienvidkoreju, kas notiks 27. aprīlī, kā arī Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās, kas ieplānota pēc samita. Iepriekš Baltais nams informēja, ka abu līderu samits notiks maijā vai jūnija sākumā.

Ziņu lente
0