"Amerikāņu pīrāgs" pret "Poseidonu". ASV mērojas ar Krieviju armiju apmēros

© Sputnik / Vasily Batanov / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие ПВО РФ во время учений
Военнослужащие ПВО РФ во время учений - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu eksperti lēš, kuras valsts armija ir stiprāka, un raugās nākotnē – kā situācija mainīsies līdz 2030. gadam. Slēdzieni ir visai daudzšķautņaini.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. ASV mediji uzskata, ka tuvāko desmit gadu laikā Krievijas armija atpaliks no amerikāņiem ekipējuma ziņā, vēsta Sputnik radio komentētāja Marija Baļabina materiālā RIA Novosti, atsaucoties uz The National Interest publicētu rakstu, kura autors cenšas iztēloties situāciju 2030. gadā.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas hiperskaņas ieroči un Pentagona kosmiskais uzbudinājums

Netālā nākotnē, pēc The National Interest militāro ekspertu domām, pjedestālā ir piecas pakāpes, ko ieņem Indija, Francija, Krievija, ASV un Ķīna. Un neļaujiet sevi maldināt spēcīgāko lielvalstu uzskaitījuma secībai – līdera vieta, protams, ir atdota Savienotajām Valstīm. Amerikāņu armija rakstā nodēvēta par "zelta standartu". Raksta autori uzskata, ka šis statuss saglabājas vismaz kopš 1991. gada un līdz 2030. gadam tas noteikti saglabāsies. ASV sauszemes armijai taču ir tik plaša kauju pieredze! Turklāt armijai ir piekļuve militāro inovāciju "pīrāgam", ko tā dala ar jūras un gaisa floti, un pīrāgs ir ļoti liels, apgalvo autors.

Toties Krievijai, pēc viņa domām, piekļuve rietumu tehnoloģijām ir liegta, tāpēc, Krievijas armija zaudēs pozīcijas, lai arī joprojām būšot biedējoša.

Varbūt nemaz nav tik slikti, ka mums (Krievijai – tulk. piez.) nav piekļuves "amerikāņu pīrāgam"? Mums ir sava pārsteigumu lādīte, no kuras parādās "Peresvet", "Poseidon" un "Burevestņik" (Krievijas jaunais bruņojums, par ko valsts prezidents informēja vēstījumā Federālajai sapulcei – red.), — tiem, kuri uzskata, ka ar "Kinžal", "Sarmat" un "Avangard" spēcīgai armijai pamaz.

Robežsardzes postenis Kaļiņingradas līča akvatorijā - Sputnik Latvija
Večernji list: Krievijai nav jēgas kladzināt ar ieročiem Kaļiņingradā

Tiesa, amerikāņu eksperti nelolo ilūzijas. Viņi dāvā sev iespēju atkāpties (kurš paturēs prātā tādus rakstus līdz 2030. gadam?), viņi tomēr atzīst, ka 90. gadu parauga Krievijas armija un pašreizējie bruņotie spēki ir absolūti atšķirīgas parādības.

Jāpiebilst, ka raksta autors neņem vērā apsvērumu, ka, pēc viņa paša vērtējuma, ASV sabiedroto lokā spēcīga armija būs tikai Francijai. Savukārt Krievija negaidītā situācijā var cerēt uz Ķīnas atbalstu, kurai, kā uzskata materiāla autors, gan ir pamaz pieredzes, toties papilnam dzīvā spēka.

Tiesa, gribētos cerēt, ka mūsu armiju spēku arī 2030. gadā vērtēs tikai eksperti.

Ziņu lente
0