Meklējiet sievieti: Skripaļam ir draudzene, kura izvairās no policijas

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISLielbritānijas policija
Lielbritānijas policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Skripaļa lietā", pēc visiem detektīva likumiem, iesaistās jauna darbības persona. Noskaidrojies, ka britu Solsberi pilsētā noindētajam GIP bijušajam pulkvedim Sergejam Skripaļam esot bijusi tuva draudzene.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Šī draudzene, kā vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Telegraph, ir pārāk pārbiedēta, lai pastāstītu par pēdējām dienām pirms viņa (Skripaļa — red.) noindēšana.

Saskaņā ar britu izdevuma ziņojuma, sieviete arī dzīvo Solsberi un ieradusies Lielbritānijā no Krievijas. Attiecības ar Skripaļu viņai radušās uz "klasiska" finanšu pamata: spiegs pastāstīja sievietei, ka viņš it kā esot finansiāli nodrošināts.

"Skripaļs pateica viņai, ka viņš ir Krievijas multimiljonārs, un viņi sākuši komunicēt. Policija pat nezina, ka viņa pastāv. Tikai nedaudziem zināms par šīm attiecībām," paziņoja izdevumam pāra draugs.

Vēl viens Skripaļa un viņa draudzenes paziņa paziņoja, ka sieviete ir "neticami" pārbiedēta un pārāk baidās, lai sniegtu liecību policijai par pēdējām dienām pirms noindēšanas. "Kad viņa ieraudzīja ziņās, kas ir noticis, tad pateica: tas ir mans bijušais. Viņa patiešām ļoti baidās," pateica izdevuma sarunas biedrs.

Iepriekš tika ziņots, ka britu Solsberi pilsētā, 4. martā, tika noindēts britu spiegs (GIP bijušais pulkvedis) Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Lielbritānija apgalvo, ka ar Skripaļu noindēšanu ar vielu A-234 ir saistīta Maskava, Krievijas to kategoriski noliedz.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Mediji: Tramps ir gatavs sekot ES piemēram un izsūtīt Krievijas diplomātus

Sakarā ar incidentu Solsberi pilsētā Lielbritānijas premjere Terēza Meja paziņoja par virkni pasākumu pret Maskavu, tostarp, par 23 Krievijas diplomātu izsūtīšanu un visu abpusējo sakaru iesaldēšanu augstākajā līmenī. Krievijas ĀM 17. martā izsludināja atbildes pasākumus attiecībā pret Lielbritāniju: par persona non grata kļuva 23 Lielbritānijas vēstniecības diplomātiskie darbinieki. "Skripaļa lieta" kļuva par vienu no galvenajām ES samita tematiem 22. un 23. martā, pēc kura rezultātā Eiropas Savienība pauda pilnu solidaritāti Lielbritānijai. Taču savstarpējas "nosodošās" rīcības kārtā Brisele aprobežojās vien ar ES vēstnieka Krievijā atsaukšanu uz konsultācijām.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca Eiropas Savienības reakciju sakarā ar "Skripaļa lietu" par "neparedzamu un agresīvu" un uzsvēra Krievijas pozīcijas paziņošanas svarīgumu ES šajā jautājumā.    

Ziņu lente
0