Lielbritānija aicinājusi sabiedrotos boikotēt pasaules čempionātu futbolā

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasОфициальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака
Официальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas valdība iecerējusi boikotēt pasaules čempionātu futbolā Krievijā pēc Solsberijā notikušās kādreizējā Krievijas specdienestu pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanas.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Lielbritānijas valdība apspriedusi ar ASV un sabiedrotajiem Eiropā iespēju boikotēt 2018. gada pasaules čempionātu futbolā, kas notiks Krievijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Britu avīze Times, atsaucoties uz informācijas avotiem specdienestos, ziņoja, ka tamlīdzīgus soļus Londona spērusi pēc Krievijas specdienestu bijušā darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas.

2018. gada pasaules čempionāta futbolā oficiālā bumba Telstar 18 - Sputnik Latvija
Dziedātājs Džeisons Derulo iepazīstinājis ar pasaules čempionāta futbolā oficiālo himnu

Ja incidenta izmeklēšanā tikšot pierādītas "krievu pēdas", runa būšot par koordinētu atbildi, tostarp diplomātiskiem, ekonomiskiem un militāriem pasākumiem pret Krieviju. Savukārt no pasaules čempionāta futbolā varot atteikties ne tikai Lielbritānija, bet arī, piemēram, Polija, Austrālija un Japāna, teikts rakstā.

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Londona varētu arī palūgt mainīt jūlijā ieplānotā NATO samita dienas kārtību un pastiprināt "Krievijas agresijas apturēšanai" paredzētos pasākumus.

Aizvadītajā nedēļā Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons paziņoja: ja Skripaļa lietā tiks atrastas "Krievijas pēdas", Londona būšot spiesta izvērtēt diplomātisko un politisko pārstāvniecību pasaules čempionātā.

Taču mediji norāda: ja Lielbritānija izšķirsies par pasaules čempionāta boikotu, tā pārkāps Starptautiskās Futbola federācijas reglamentu, kas nosaka: izlasēm jāpiedalās visos pasaules čempionātos. Tamlīdzīga politiska lēmuma rezultātā Lielbritānija varētu tikt atstādināta no dalības 2022. gada čempionātā Katarā.

Ziņu lente
0