Politika

Eiropas Savienība gandarīta par to, kā darbojas vienkāršotais vīzu režīms ar Krieviju

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ES karogi
Krievijas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gadā Krievijas pilsoņiem tika izsniegti vairāk nekā 3 miljoni Šengenas vīzu, no tiem 80% bija daudzkārtējās.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Eiropas Savienība ir apmierināta ar to, kā darbojas vienkāršotais vīzu režīms ar Krieviju, paziņoja ES vēstnieks Maskavā Markuss Ederers intervijā laikrakstam "Komersant", vēsta RIA Novosti.

"Visu pasaulē var uzlabot. Mēs esam apmierināti ar to, kā darbojas vienkāršotais vīzu režīms. 2016. gadā mēs izsniedzām Krievijas pilsoņiem vairāk nekā 3 miljonus Šengenas vīzu, no tiem 80% bija daudzkārtējās," — teica Ederers, komentējot aprīlī plānotās konsultācijas par esošā vīzu režīma efektivitāti.

Eiropas Parlaments - Sputnik Latvija
Eiropas Parlaments apstiprinājis ārvalstnieku kontroles jauno sistēmu

Viņš uzsvēra, ka 2016. gadā Krievijas pilsoņiem tika izsniegti 20% no visā pasaulē noformētajām Šengenas vīzām. "Tas ir labs rezultāts. Mēs sagaidām, ka pēc 2017. gada rezultātiem Krievijas pilsoņiem izsniegto vīzu skaits vēl palielināsies. Taču precīzāki dati tiks publicēti tikai aprīlī," — piebilda vēstnieks.

Turklāt Ederers pastāstīja, ko varētu uzlabot Krievija. "Pirmkārt, kamēr Eiropas vēstniecības, kā jau teicu, izsniegušas 2016. gadā 80% daudzkārtējo vīzu, no Krievijas puses šis rādītājs sasniedzis tikai 43%. Proti, eiropiešiem, kuri apmeklē Krieviju, divreiz biežāk jāvēršas Krievijas vēstniecībās. Mūsuprāt, jācenšas atvieglot ceļošanu visiem," — viņš teica.

Vēstnieks arī uzsvēra, ka parasti Krievija izsniedz vīzas uz īsāku termiņu, nekā to dara Eiropas vēstniecības. Trešais punkts, ko pieminēja vēstnieks, ir tā saucamais pagarinājuma periods — papildu dienas brauciena termiņam, "lai pilsonis varētu pagarināt savu uzturēšanos Eiropas valstī vai mainīt ceļojuma datumu, ja rodas neparedzēti apstākļi".

Pēc viņa teiktā, ticamāk Krievijas vēstniecība izsniegs eiropietim vīzu ar noteiktu termiņu, t.i. bez pagarinājuma perioda. Turklāt, kā uzsvēra Ederers, ja neparedzētu apstākļu dēļ cilvēkam jāpamet Krievija pēc noteiktā termiņa, viņš sastopas ar sarežģījumiem.    

Ziņu lente
0