Polijā darba devējs pametis ukrainieti nomirt uz ielas

© AP Photo / Czarek Sokolowski Polijas un Ukrainas karogi
Polijas un Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Redzot, ka ar sievieti notiek kaut kas dīvains, darba devējs pasteidzies izvest viņu no uzņēmuma teritorijas.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Kādas Polijas firmas vadītājs, kas nodarbojas ar dārzeņu fasēšanu, neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību darbiniecei no Ukrainas, bet piezvanīja policijai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RIA Ukraina.

Redzot, ka ar sievieti notiek kaut kas dīvains, darba devējs pasteidzies izvest viņu no uzņēmuma teritorijas. Polis pameta darbinieci mirt uz soliņa un izsauca kārtības sargus, paziņojot, ka viņa esot alkohola reibumā.

Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
"Uz mājām, kurvas!" Kā ukraiņu strādniekus sagaida Eiropā

"Viņš aizveda viņu uz blakus pilsētu. Vai domājat, ka uz slimnīcu? Jau paralizētu Oksanu iesēdināja mašīnā, pēc tam izsēdināja un noguldīja uz sola ielas vidū," — paziņoja Ukrainas goda konsuls Poznaņā.

Pēc viņa teiktā, ukrainiete uzņēmumā strādāja nelegāli un bija spiesta dzīvot firmas teritorijā. Konsuls sācis vākt līdzekļus sievietes ārstēšanai.
Pašlaik cietusī atrodas Poznaņas slimnīcā. Mediķi informē, ka viņas stāvoklis ir smags.

Pilsētas rajona prokuratūra izvērtē incidenta apstākļus. Pret darba devēju ierosināta izmeklēšana par pamešanu bez palīdzības, kā arī saistībā ar nelikumīgu iekārtošanu darbā.

"Mēs esam konfiscējuši šīs firmas novērošanas kameru videoierakstus, vēlamies iegūt sievietes medicīniskos dokumentus. Mēs griezīsimies pie tiesu medicīnas ekspertiem par secinājumiem. Tajā pašā laikā pārbaudi veiks arī Valsts darba inspekcija," — paziņojis prokuratūras priekšsēdētājs Gžegožs Guče.

Ziņu lente
0