Mediji: Ungārijā rīko neplānotas pasu pārbaudes ukraiņu vidū

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas pases
Ukrainas pases - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas varasiestādes ir gatavas piešķirt ukraiņiem pilsonību legāli, taču Ukrainas pilsoņi vietējiem ierēdņiem dod kukuļus par ungāru pasēm.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Ungārijā sākušās neplānotas pārbaudes ukraiņu vidū, kuri nopirkuši sev ungāru pases, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz ukraiņu izdevumu "Vesti".

Nesen ungāru ciematā Haidudoroga uz Ukrainas robežas policija aizturēja gan ierēdņus, kuri par kukuļiem izsniedza pases, gan kaimiņvalsts pilsoņus.

Pēc vietējo iedzīvotāju liecībām, Haidudorogā patiešām dzīvo ukraiņi, turklāt kādā mājā it kā nelikumīgi ir pierakstīti 40 cilvēki.

Pēc ungāru žurnālista Laslo Pintera sacītā, pēdējā laikā arvien vairāk Ukrainas pilsoņu reģistrē dzīvesvietu pierobežas ciematos, un pēc tam ar kukuļu palīdzību iegūst viltotus dokumentus.

"Kad par to uzzināja Budapeštā, nolēma sarīkot reidus pret krāpniekiem un ungāriem, kuri viņiem palīdz par "pateicību", Pinteru citē "Vesti".

Kā raksta izdevums, Eiropas pasu tirdzniecība norit atklāti — sludinājumi ir brīvi pieejami internetā. Ukraiņu vidū īpaši populāra kļuvusi Ungārijas pilsonība. ES dalībvalstu pases sniedz ukraiņiem iespēju strādāt, mācīties, ārstēties un brīvi pārvietoties Eiropā.

Savukārt Ungārijas varas iestādes ir gatavas sniegt ukraiņiem otru pilsonību legāli. Dokumenti tiek nokārtoti vidēji divu līdz triju mēnešu laikā. Iegūt Ungārijas pasi var ne vien Aizkarpatu iedzīvotāji, kuriem Ungārijas pilsonība paredzēta pēc nacionālās piederības, bet arī citu Ukrainas apgabalu iedzīvotāji, raksta izdevums ar atsauci uz migrācijas ekspertu Vadimu Osadčuku.    

Ziņu lente
0