Kādi faktori spēj apglabāt bitmonētu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasBitmonēta
Bitmonēta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bitmonētas kurss līdzinās šūpolēm: pēc uzlidojuma – kritiens, un šoreiz – zemāk par psiholoģisko atzīmi 9 tūkstošos dolāru.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Neskatoties uz to, ka pirmā kriptovalūta  pagaidām ieņem līderpozīcijas pēc kapitalizācijas un dominēšanas indeksa, šodien arvien biežāk var dzirdēt par to, ka bitmonētas "burbulis" tūlīt-tūlīt uzsprāgs, kļūs nevērtīga, nomirs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Sputnik France intervijā kompānijas "Alpari" vecākais analītiķis Romāns Tkačuks pastāstīja, kādi faktori spēj radīt negatīvu ietekmi kriptovalūtai vai reanimēt tās kursu.

Bitmonēta - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija iesaka neriskēt ar kriptovalūtām

"Šobrīd visā pasaulē ieskrūvē uzgriežņus attiecībā pret kriptivalūtām. Tas notiek daudzās valstīs: Japānā, Korejā, ASV. Un ja visas pasaules regulatori arī tālāk ieskrūvēs uzgriežņus un nebūs nekādas izejas kriptoinvestoriem, kriptotirgotājiem, tas kriptovalūtām būs patiešām neparasts laiks," uzskata speciālists.

Neskatoties uz to, pat šādā gadījumā, pēc eksperta domām, bitmonēta nenomirs: "Bitmonētai vienmēr ir ēnas puse, kurai nav nepieciešama regulēšana."

"Ja tas būs kaut kādā veidā sodīts ar likumu (sodi, kriminālvajāšana), ne tik liels cilvēku skaits to izmantos, un bitmonētas kurss būs viena tūkstoša dolāru robežās vai pat zemāk, taču tā neizzudīs pilnībā," atzīmēja sarunas biedrs.

Tkačuks uzskata, ka "ja regulatoru attieksme kaut kādā veidā mainīsies, kaut kādā biržā tiks atļauts legāli tirgot bitmonētas, kriptovalūtas atradīs pielietojumu kompāniju reālajā ekonomikā, tad bitmonēta, nešaubāmi, ļoti ātri atgūs savus zaudējumus".

Turklāt pēc ieslīguma, eksperts neizslēdz, ka pēc mēneša vai diviem viss mainīsies, un atkal skanēs marši un "bravo" par godu bitmonētai.

Kas attiecas uz bitmonētas konkurentiem, daudzi tam min uz pēdām. Ja bitmonētai nav tik liels izaugsmes potenciāls, ta tā konkurentiem (Ethereum, Ripple, Dash, Monero) tas ir ievērojami lielāks…

"Bitmonēta maksimums var izaugt 10 reizes, taču citi var izaugt simtiem reižu un pat vairāk," uzsvēra sarunas biedrs.

Saskaņā ar portāla CoinMarketCap datiem, 3. februāra vakarā bitmonēta maksāja 9 tūkstošus dolāru.    

Ziņu lente
0