Filmā par citplanētiešu iebrukumu Times saskatījusi "Kremļa propagandu"

© Sony Pictures Releasing RussiaKadrs no Fjodora Bondarčuka filmas "Gravitācija"
Kadrs no Fjodora Bondarčuka filmas Gravitācija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti velk paralēles starp Krievijā uzņemot filmu par citplanētiešu iebrukumu un filmu "Gribas triumfs" par Nacionālsociālistiskās vācu strādnieku partijas kongresu, kas tika uzņemta pēc Ādolfa Hitlera pasūtījuma.

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Britu avīze Times publicējusi recenziju par Krievijā uzņemto fantastisko filmu "Gravitācija", vēsta RIA Novosti. Recenzijā nav gandrīz ne vārda par pašu filmu, toties ne vienu reizi vien pieminēts Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Города мира. Лондон - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā atgādina: nav 1984. gads

Cita starpā materiāla autors skaidro, ka filmas režisors Fjodors Bondarčuks esot "Putina piekritējs", un viens no filmas varoņiem — pulkvedis Ļebedevs, ko tēlo Oļegs Meņšikovs, nosaukts par "līdzīgu Vladimiram".

Žurnālisti velk paralēles starp Krievijā uzņemot filmu par citplanētiešu iebrukumu un filmu "Gribas triumfs" par Nacionālsociālistiskās vācu strādnieku partijas kongresu, kas tika uzņemta pēc Ādolfa Hitlera pasūtījuma.

"Protams, propaganda ne vienmēr ir slikta, un, kā pierādīja Lenija Rifenštāla "Gribas triumfs", var sniegt spēcīgu estētisko baudu," — raksta Times. Taču "Gravitāciju" recenzijas autors uzskata par "garlaicīgu", izņemot "dažas kauju ainas".

Publikācijai pievērsa uzmanību Krievijas vēstniecība Lielbritānijā un savā lapā Twitter norādīja, ka britu žurnālisti nav spējuši aptvert filmas būtību.

​"Filmas pamatā ir savstarpējās sapratnes ideja. Zivs nav saskatījusi ūdeni," — uzskata diplomāti. Vēstniecība ieteica britiem aiziet uz kino un novērtēt filmu patstāvīgi.

Filma "Gravitācija" parādījās uz ekrāniem 2017. gada janvārī. Tā stāsta par citplanētiešu kuģi, ko notriekuši Krievijas karavīri — tas nogāzies Čertanovo rajonā Maskavā. Filmā iekļauta gan kosmiskā fantastika, gan sociālās drāmas elementi un mīlas trijstūris. Režisors apspriež arī jautājumu par manipulācijām ar sabiedrisko viedokli sociālajos tīklos. Lielbritānijā kinolente parādījās 2018. gada 18. janvārī.

Ziņu lente
0