Krievijas politiķis pastāstījis, kā Krievija rīkosies krīzes eskalācijas apstākļos Sīrijā

© SputnikKrievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs
Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs pauda uzskatu, ka Turcijas uzsāktās operācijas apstākļos gandrīz neizbēgams ir Turcijas un Sīrijas militārais konflikts.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Turcijas un Sīrijas militārā konflikta sākuma gadījumā Sīrijas teritorijā dislocētie Krievijas bruņotie spēki tajā neiesaistīsies — Krievijas un Sīrijas Arābu Republikas pašreizējie starptautiskie līgumi to neparedz, aģentūrai RIA Novosti paziņoja Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs.

Sestdien Turcijas Ģenerālštābs paziņoja, ka tiek uzsākta operācija "Olīvkoka zars" pret kurdu vienībām Afrinas pilsētā Sīrijā. Operācija sākās pl. 16.00 pēc Latvijas laika.

Turcijas tanki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijā notikusi raķešu apšaude no Sīrijas teritorijas

"Krievija neiejauksies militārā ceļā, to mūsu līgumi neparedz," — informēja Klincēvičs.

Pie tam viņš uzskata, ka Turcijas uzsāktās operācijas apstākļos gandrīz neizbēgams ir Turcijas un Sīrijas militārais konflikts.

"Iespēja, ka Sīrijas Bruņotie spēki būs spiesti aizsargāt valsts suverenitāti, ir ļoti liela," — uzskata senators.

Ziņu lente
0