Sīrijas valdības karaspēks bloķējis ASV armijas bāzi

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasSīrijas armija
Sīrijas armija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV gatavo kaujiniekus armijas bāzē Tanfā, pastāstīja Krievijas Ģenerālštābs.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Sīrijas valdības karaspēks pilnībā aplencis Savienoto Valstu armijas bāzi Tanfā, informēja Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz militārpersonas interviju izdevumam "Komsomoļskaja pravda".

Situācija Tanfā

Valērijs Gerasimovs pastāstīja, ka bāzes teritorija ierobežota zonā 55 kilometru rādiusā. Šīs zonas perimetru kontrolē Sīrijas valdības karaspēks.

"Saskaņā ar kosmiskās un citu veidu izlūkošanas datiem, tajā atrodas kaujinieku nodaļas. Faktiski, tās trenējas," — atzīmēja Gerasimovs.

Viņš informēja, ka jau vairākus mēnešus vērojama kaujinieku kustība no bāzes teritorijas. Kad kontrole bija vājāka, no Tanfas rajona dažkārt iznākuši pat aptuveni 350 kaujinieki.

"Pastāvēja Sīrijas pilsētas Karatenas ieņemšanas risks. Mēs savlaicīgi veicām atbilstošos pasākumus. (..) Notika uzbrukums, šie spēki tika sakauti. Bija arī gūstekņi no šīm nometnēm. Skaidrs, ka tur rit apmācība. Vēl vairāk, tur atrodas Rukbana bēgļu nometne — lielākā Sīrijā," — piebilda Ģenerālštāba priekšnieks.

Tanfas garnizonā dislocēta arī viena no ASV karabāzēm, kur cīņai pret ISIS (Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs aizliegta teroristiska organizācija) tiek apmācītas un ekipētas Sīrijas opozīcijas nodaļas. Tāpat koalīcija (galvenokārt — amerikāņu speciālo uzdevumu vienības) atbalsta "Sīrijas demokrātiskos spēkus" Rakas, Hasakas un Deir ez Zoras provincēs.

Šadadi nometne

Gerasimovs atgādināja, ka nesen britu telekanāls BBC stāstija, kā tika organizēta kaujinieku evakuācija no Rakas. Piemēram, amerikāņu aizsegā uz Sadadi nometni Sīrijas ziemeļaustrumos 400 cilvēkus izveda kurdi.

Islāma valsts - Sputnik Latvija
Teroristi Vācijā sūtījuši kaujiniekus uz Sīriju ar tūrisma biroja starpniecību

"Šo teritoriju kontrolē kurdi, un tur atrodas arī amerikāņu bāze. Turklāt Šadadi nometnē ieradās vēl aptuveni 800 cilvēki no Eifratas austrumu krasta, no rajona, kur uzbruka kurdi… Faktiski tā ir ISIS," — uzsvēra Gerasimovs.

Viņš paskaidroja, ka pēc darba ar ISIS kaujiniekiem viņi "pārkrāsojas", pieņem citu nosaukumu, piemēram, "Jaunā Sīrijas armija" utt. Viņu uzdevums ir destabilizēt situāciju valstī.

Miglainas atbildes

Pie tam amerikāņu atbildes par bāzi Tanfā ir miglainas, uzsvēra Gerasimovs.

"Mēs sakām: šīs amerikāņu bāzes atrašanās vieta ir pretrunā veselajam saprātam. Turklāt vēl tagad: Sīrijas teritorija ir atbrīvota no visiem ISIS bandītiskajiem formējumiem, tur neviena nav, no Sīrijas teritorijas nekas jūs neapdraud. Kas tur atrodas? Ar kādu mērķi?" — norādīja Gerasimovs.

Krievijas Ārlietu ministrija jau iepriekš ir uzsvērusi, ka zona, ko Tanfā izveidoja ASV, ir nevajadzīga.

Ziņu lente
0