Slovākija arestējusi Ukrainai paredzēto gāzi parāda dēļ

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasIzkārtne "Naftogaz Ukraini"
Izkārtne Naftogaz Ukraini - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slovākija ir viens no galvenajiem gāzes piegādātājiem Ukrainai, kas nodrošina lielākos apjomus. Piegādes tiek organizētas atbilstoši reversa shēmām – tā ir gāze, ko Austrumeiropai pārdod Krievijas koncerns "Gazprom".

RĪGA, 22. decembris — РИА Новости. Slovākijas tiesa, pildot Stokholmas Šķīrējtiesas lēmumu Itālijas kompānijas IUGas lietā, arestējusi gāzes piegādes Ukrainas valsts uzņēmumam "Naftogaz", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu ZN.ua.

Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošajiem datiem, Stokholmas Šķīrējtiesa pieņēma lēmumu 2012. gada decembrī. Tādējādi tika apmierināta IUGas prasība pret Ukrainas kompāniju jautājumā par 2007. gadā veidotā parāda iekasēšanu. Patlaban parāda summa sasniegusi 21 miljonu dolāru, ieskaitot soda naudu un kavējuma naudu. Itālijas kompānija nesekmīgi centās panākt lēmuma izpildi Ukrainā, taču bija spiesta vērsties tiesā Slovākijā.

Gazprom - Sputnik Latvija
"Gazprom" gatavs piegādāt ES tik daudz gāzes, cik nepieciešams

Ukraina pārtrauca gāzes piegādes no Krievijas 2015. gada novembrī un sāka to iegādāties Eiropā. Šo lēmumu Kijeva pamatoja ar izdevīgākām cenām. Vēlāk "Naftogaz" atzina, ka "Gazprom" Kijevai piedāvājis dabasgāzi par pievilcīgākām cenām nekā piegādātāji Eiropā.

Patlaban galvenie gāzes piegādātāji Ukrainai ir Polija, Ungārija un Slovākija, turklāt lielāko apjomu nodrošina tieši Slovākija — vairāk nekā 8 miljardus kubikmetru. Piegādes tiek veiktas saskaņā ar reversa shēmām — tā ir gāze, ko Austrumeiropai pārdod Krievijas koncerns "Gazprom".

Ziņu lente
0