Baltais nams paskaidroja, par ko Tramps pateicies Putinam

© REUTERS/Steffen KuglerKrievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins savas preses konferences gaitā atzīmēja ASV ekonomikas panākumus Trampa prezidentūras laikā, par ko tajā pašā vakarā saņēma pateicību no sava amerikāņu kolēģa.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Ceturtdien, 14. decembrī, ikgadējā preses konferencē Putins atzīmēja, ka Trampa prezidentūras laikā ASV spējusi sasniegt nopietnus panākumus ekonomikā. Kā atzīmēja Krievijas līderis, tas liecina par investoru uzticību amerikāņu ekonomikai. Savukārt Donalds Tramps neatstāja bez uzmanības sava kolēģa vārdus, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc Trampa preses sekretāres Sāras Sandersas sacītā, viņš "pateicās prezidentam Putinam par ASV labo ekonomisko rādītāju atzīšanu ikgadējā preses konferencē", — raksta RIA Novosti.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Savas 100 dienas Tramps nosauca par "visveiksmīgākajām" ASV vēsturē

Aizvakar notika abu valstu līderu saruna, turklāt, kā precizēja Kremlī, to ierosināja Baltais nams. Tiek ziņots, ka Putins un Tramps apsprieda abpusējās attiecības un situāciju krīzes punktos. Īpaša uzmanība tika pievērsta situācijai Korejas pussalā. Krievijas Valsts domē abu līderu telefonsarunu nosauca par pozitīvu signālu, taču uzsvēra, ka ir pāragri izdarīt secinājumus.

Pēc Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieka Alekseja Čepa sacītā, šobrīd ASV prezidentu "lielā mērā ietekmē amerikāņu augstākās amatpersonas", un Krievijā to saprot. "Ziemeļkorejas jautājumā par pozitīvu var uzskatīt Tramps teikto, ka nepieciešamas pārrunas ar Ziemeļkorejas vadību. Taču, no otras puses, diemžēl, mēs tā arī nesadzirdējām pagaidām neko konkrētu," — viņš atzīmēja. Tomērs Čepa piebilda, jebkāda veida sakari starp prezidentiem — "jau ir pozitīvs signāls un iespēja sadzirdēt vienam otru".

Vladimira Putina ikgadējā lielā preses konference, kura norisinājās 14. decembrī, ilga 3 stundas un 40 minūtes. Saskaņā ar Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas datiem, tai akreditējās rekordliels mediju darbinieku skaits — 1 640 cilvēki. Preses konferencē bija pārstāvēts arī Sputnik — zālē atradās Sputnik Baltkrievija galvenā redaktore Oļesja Lučaninova.

Ziņu lente
0