Igaunija uzdāvinājusi Eiropai interneta portālu par sankcijām

CC BY 2.0 / Estonian Foreign Ministry / Svens Miksers un Federika Mogerīni
Svens Miksers un Federika Mogerīni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers vizītes laika Briselē pasniedza dāvanu ES ārpolitiskā resora vadītājai Federikai Mogerīni – interneta portālu, kas pilnībā veltīts sankcijām.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers pastāstīja, ka divu mēnešu laikā, kopš darbu sācis portāls EU Sanctions Map ("ES sankciju karte"), kas izstrādāts ar Igaunijas ĀM atbalstu, to apmeklējuši vairāk nekā 77 000 cilvēku. Turklāt resors saņēmis pateicības no uzņēmēju, žurnālistu, ierēdņu un daudzu citu cilvēku puses.

"ES tiek pieņemti aptuveni 90 ar sankcijām saistīti lēmumi gadā, kas tiek noformēti ļoti sarežģītā juridiskā formā. Igaunija kā digitāla valsts, saskatīja šajā jomā iespējas izmantot savu pieredzi un ar tīmekļa tehnoloģiju palīdzību padarīt sarežģītu tēmu vienkāršāku un saprotamāku," — Miksera teikto citēja Igaunijas ĀM preses dienests.

Vietne EU Sanctions Map tika izstrādāta pēc Ārlietu ministrijas pasūtījuma, ņemot vērā Igaunijas prezidentūru ES Padomē. Iestādes vietnē bija teikts, ka sankcijas uzliek par pienākumu ES uzņēmējiem un pilsoņiem atturēties no noteiktām darbībām, un līdz šim nebija nekādu vienkāršu iespēju šos datus atrast.

Свиньи в стойле - Sputnik Latvija
Krievijas Ministru Kabinets paplašinājis pārtikas produktu embargo sarakstu

Uzņēmējiem un ierēdņiem visās ES valstīs nācās ik dienu atbildēt uz vienveidīgiem jautājumiem par sankcijām, tāpēc radās nepieciešamība izveidot interneta portālu, kurā būs atrodama visa nepieciešamā informācija. Projekta mērķis — saprotamā un lietotājiem ērtā formā iepazīstināt ar ES sankciju darbību attiecībā pret citām valstīm. Igaunijas ĀM ziņoja, ka tas padarīs ES politiku pārskatāmāku, saprotamāku un efektīvāku.

Pēc Igaunijas prezidentūras ES Padomē, tas ir, no 2018. gada 1. janvāra vietnes pārvaldi uzņemsies Eiropas komisija.

Ziņu lente
0